Deze 5 mythes over het gebruik van 'volwassen' speeltjes kun je gewoon in de vuilbak kieperen Seks & relaties
Deze 5 mythes over het gebruik van 'volwassen' speeltjes kun je gewoon in de vuilbak kieperen
Seks & relaties

Deze 5 mythes over het gebruik van 'volwassen' speeltjes kun je gewoon in de vuilbak kieperen

Seks en seksuele gezondheid blijven onderwerpen die zelden serieus worden besproken. Daarbij komen dan nog eens de vele mythen die over de wereld tussen de lakens de ronde doen. Eén iets waar de mythen rijkelijk vloeien, is het gebruik van seksspeeltjes om het genot te verhogen. Hier zijn 5 mythes die je gewoon in de vuilbak kan kieperen.

1. Slecht voor het seksleven

Een hardnekkige mythe is dat het gebruik van seksspeeltjes je seksleven kan verpesten en dat is gewoon niet waar. Volgens een studie die eerder werd uitgevoerd door het Kinsey Instituut ervaren vrouwen die regelmatig seksspeeltjes gebruiken, in het bijzonder vibrators, hogere niveaus van opwinding en betere orgasmes.

2. Ze zijn het bewijs van eenzaamheid

Een vibrator gebruiken om jezelf plezier te verschaffen betekent niet dat je eenzaam bent. In feite heeft het één niets te maken met het ander. Men kan zich overgeven aan het gebruik van seksspeeltjes, met of zonder partner. En zelfs als mensen het alleen doen, betekent dat niet dat het een indicator van eenzaamheid is.

3. Vaginale mythen

Er zijn mythes rond het gebruik van vibrators en vrouwen die ertoe hebben geleid dat er veel verkeerde informatie wordt verspreid. Een daarvan is dat het gebruik van vibrators de vagina ‘gevoelloos’ kan maken. Een andere is dat het een verslaving kan worden. Een derde is dat ze zonder vibrators niet tot een hoogtepunt kunnen komen. Het antwoord op al deze vragen is eenvoudigweg 'nee'.

4. Ze zijn er niet voor iedereen

Een mythe die het gebruik van seksspeeltjes tegenhoudt, is dat er geen uniseks opties zijn. Terwijl er veel speeltjes zijn die voor alle geslachten gebruikt kunnen worden. Het hangt gewoon af van het gebruik van het speeltje, niet van het geslacht van de betrokkene.

5. Mythes over seksuele geaardheid

Sommige mythes zeggen ook dat de mannen die deze speeltjes gebruiken homoseksueel of biseksueel zijn, terwijl er absoluut geen logica achter deze conclusie zit. Iedereen kan van seksspeeltjes genieten.

(Bron: Men’s Health - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties