Deze 7 geweldige tips geven je bedprestaties een enorme boost Seks & relaties
Deze 7 geweldige tips geven je bedprestaties een enorme boost
Seks & relaties

Deze 7 geweldige tips geven je bedprestaties een enorme boost

Met de juiste leefstijlaanpassingen kan je je gezondheid positief beïnvloeden, en daarmee ook jouw prestaties tussen de lakens. Hierna vind je 7 tips die je op weg helpen:

1. Zorg voor voldoende ontspanning

Knuffelen is een goede manier om je stress-systeem tot rust te brengen. Chronische stress is de grootste libidokiller. Het onderdrukt je voortplantingssysteem, want in een stressvolle situatie is het niet verstandig om je voort te planten. Stel je eens voor dat er een tijger voor je neus staat. Het is dan zaak om te vluchten en te stoppen met het bedrijven van de liefde. Helaas is de tijger nu onder andere vervangen door een volle mailbox en zorgen over de hypotheek.

Bij stress gaat alle energie naar je spieren zodat je kunt vluchten. Het gaat ten koste van de voortplanting. Bij chronische stress gaat er continu te weinig energie naar de voortplantingsorganen, wat de hormoonhuishouding negatief beïnvloedt. Het gevolg is dat je libido afneemt. Ontspanning is dus erg belangrijk. Naast knuffelen kun je ook mediteren om tot rust te komen. Probeer bijvoorbeeld eens de Bodyscan techniek. Dit is een krachtige methode die je helpt om binnen enkele minuten te ontspannen.

2. Zorg voor regelmatige beweging

Regelmatige beweging helpt tegen stress. Ook zorgt het voor versterking van je hart en verbetert het je doorbloeding. Een betere doorbloeding zorgt er bij mannen voor dat ze hem makkelijker stijf kunnen houden. Daarnaast zorgt een sterk hart – en daarmee een goede conditie – ervoor dat je een vrijpartij langer vol kunt houden.

3. Stop met roken

Roken vermindert je doorbloeding. Door te stoppen met roken verbetert de doorbloeding van je voortplantingsorganen. Als vrouw kun je zelfs de menopauze een aantal jaar uitstellen.

4. Drink met mate(n) 

Na een gezellig feestje met iets te veel drank heb je mogelijk al eens ervaren dat het de prestaties in bed niet bevordert. De oorzaak: te veel alcohol. Alhoewel een kleine hoeveelheid alcohol je interesse in intimiteit verhoogt, heeft een grote hoeveelheid alcohol juist een negatieve invloed op je het seksuele functioneren.

Zorg er daarom voor dat je de inname van alcohol vermijd of beperkt. Drink dus met mate(n). Letterlijk, want je tijd doorbrengen met vrienden zorgt voor ontspanning en vermindert tegelijkertijd je stress. De energieverdeling zal veranderen waardoor er energie beschikbaar komt voor je voortplantingsorganen en je libido zal weer toenemen.

Deze 7 geweldige tips geven je bedprestaties een enorme boost

5. Zorg voor een gezond lichaamsgewicht

Door overtollig vet te verliezen kan je bloeddruk worden verlaagd. Ook loop je minder risico op diabetes type 2. Beide hebben een negatieve invloed op je prestaties in de slaapkamer. Door een gezond lichaamsgewicht te krijgen of te behouden kun je deze twee belemmerende factoren tackelen. Daarnaast heeft het verliezen van overtollig vetweefsel nog een belangrijk voordeel: het vergroot je zelfvertrouwen. En dat is niet onbelangrijk!

6. Probeer eens iets nieuws

Probeer eens iets nieuws en breng de spanning terug. Probeer eens een nieuwe positie, een ander tijdstip of een andere locatie. Probeer vooral geen nieuwe partner, want dat is over het algemeen minder goed voor je seksleven.

7. Eet gezonde voeding

Door gezond te eten verklein je het risico op allerlei ziekten en ongemakken die je prestaties in bed in de weg kunnen staan. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde voedingsmiddelen de intieme prestaties kunnen verbeteren:

Watermeloen

In watermeloen zit het eiwitdeeltje L-citrulline. Dit stimuleert de doorbloeding van de penis. Volgens de onderzoekers kunnen mannen met milde erectieproblemen baat hebben bij het eten van watermeloen.

Vijgen, bananen en avocado

Bepaalde voedingsmiddelen werken als aphrodisiaca: dit betekent dat ze een lustopwekkend effect hebben. Bijvoorbeeld vijgen, bananen en avocado. Ze zijn lekker en gezond, en boosten ook nog eens je libido. Dat is dubbele winst! Daarnaast bevatten ze ook vitamines en mineralen die de doorbloeding van je geslachtsorganen stimuleren en daarmee bijdragen aan een gezond leven tussen de lakens.

Chocolade

Chocola stimuleert het vrijkomen van phenylethylamine en serotonine. Net als bananen, vijgen en avocado werkt chocolade ook als aphrodisiaca. Chocola kan ook je gemoedstoestand en libido verbeteren.

Kruiden

Voeg regelmatig knoflook en basilicum toe aan je maaltijden. Want de geur van basilicum stimuleert je zintuigen. En knoflook bevat allicine, wat een positieve invloed heeft op je doorbloeding. Deze effecten kunnen helpen als je last hebt van erectieproblemen. Knoflook stimuleert trouwens ook je reukzintuigen. Alleen wordt dit meestal niet echt gewaardeerd door anderen. Daarom kan je beter voor basilicum kiezen als je met je date uit eten gaat.

(Bron: Oersterk – Afbeeldingen: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties