Enkele sterke signalen dat je relatie waarschijnlijk helemaal om zeep is: "Dit is een rode vlag!" Seks & relaties
Enkele sterke signalen dat je relatie waarschijnlijk helemaal om zeep is: "Dit is een rode vlag!"
Seks & relaties

Enkele sterke signalen dat je relatie waarschijnlijk helemaal om zeep is: "Dit is een rode vlag!"

Niet alle relaties zijn perfect, maar dat betekent niet dat we ze opgeven bij het eerste teken van problemen. Natuurlijk zijn er situaties waar je niet van terug kunt komen, zoals bijvoorbeeld vreemdgaan. Maar hoewel dat een voor de hand liggende reden kan zijn om een relatie te beëindigen, zijn er zeker nog andere rode vlaggen om in gedachten te houden.

Verschillende relatietherapeuten hebben door de jaren heen een aantal rode vlaggen gegeven die aangeven dat je relatie ten dode is opgeschreven. BuzzFeed heeft een aantal reacties verzameld op Reddit, waar therapeuten antwoorden geven op vragen over relaties. Maar voor sommigen klinken de rode vlaggen waarschijnlijk maar al te bekend. De eerste mogelijke rode vlag waar je op moet letten is dat je partner jou de schuld geeft van alle problemen in jullie relatie.

Partnerschap

"Elke relatie is een partnerschap. Ik heb zelden gezien dat dit soort problemen in relaties uitsluitend de schuld zijn van één persoon. Fouten komen voor ongeacht genderidentiteit, genderexpressie, seksuele geaardheid, enz.,” legde een therapeut uit op Reddit. "Deze problemen zijn meestal dynamisch en gecompliceerd van aard. Ze zijn over het algemeen het resultaat van cognitieve, emotionele, gedrags- en interpersoonlijke patronen van elke partner in interactie met elkaar."

Agressief gedrag

De volgende rode vlag heeft alles te maken met agressief gedrag, iets dat eigenlijk in geen enkele relatie zou moeten voorkomen. Een therapeut legt uit: "Als de ene persoon zegt dat ze willen stoppen met het triggeren van het agressieve gedrag van de andere persoon, dan is dat een rode vlag. Ik werk met veel koppels waarbij de ene persoon agressief is en verantwoordelijkheid wil nemen en wil veranderen. Maar als de persoon die het doelwit is, verantwoordelijkheid neemt voor de agressie en de agressieve partner neemt geen verantwoordelijkheid, dan werk ik samen met de partner die het doelwit is om weg te gaan of grenzen te stellen.”

Grenzen

De volgende rode vlag heeft alles te maken met grenzen, iets waarvan de meerderheid van ons weet dat het ontzettend belangrijk is in elke relatie. Op Reddit legde een expert uit: "Grenzen een beetje testen is OK, maar herhaaldelijk grenzen schenden is een grote rode vlag. Mensen, weten wat je grenzen zijn, hoe je ze moet stellen en hoe je ze moet handhaven is zo belangrijk voor je eigen persoonlijke welzijn. Leer bovendien de grenzen van anderen te respecteren." De therapeut ging verder met te zeggen dat niet alle grenzen vastliggen tijdens de hele duur van iemands relatie, maar dat dit meestal te wijten is aan het feit dat 'iemand het verdiend heeft of het verloren heeft'.

De therapeut gaf een voorbeeld: "Als je om 21.00 uur naar bed gaat en om 05.00 uur wakker wordt om te gaan sporten, handhaaf dat dan. Een fatsoenlijk persoon zal dat respecteren, maar een niet fatsoenlijk persoon zal proberen om daar doorheen te walsen. Het kan eruit zien als: 'Blijf met me praten, ik ben eenzaam', of: 'Het is romantisch om de hele nacht te praten'. Dit is zeker en vast ook een rode vlag!”

(Bron: BuzzFeed en Reddit - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties