Experts leggen uit hoeveel s.eks je moet hebben om langer te leven: "Het doet wonderen!" Seks & relaties
Experts leggen uit hoeveel s.eks je moet hebben om langer te leven: "Het doet wonderen!"
Seks & relaties

Experts leggen uit hoeveel s.eks je moet hebben om langer te leven: "Het doet wonderen!"

Meer seks hebben kan je leven redden. Dat zeggen niet wij, maar een expert ter zake. Een goede gezondheid wordt bepaald door veel verschillende dingen, maar een van de sleutelfactoren is hoe goed je autonome zenuwstelsel functioneert. Dit heeft twee takken - de ene stimuleert je energieniveau door het verhogen van je hartslag, je ademhalingsritme en je toegang tot energie. Het vertraagt ook onderhoudsfuncties zoals de spijsvertering.

Wetenschappelijk gezien staat dit bekend als het sympathische zenuwstelsel (REV) en het zorgt ervoor dat je altijd klaar bent voor elke actie. Het zorgt er in principe voor dat je energie krijgt en zorgt ervoor dat je altijd klaar bent voor de start. Maar omdat het vaak behoorlijk strak is, kan het ook stress veroorzaken. Dit is waarom de andere autonome tak (RESTORE) werkt om de basisfunctie van je herstellende systemen te onderhouden om het te kalmeren.

Disbalans in het zenuwstelsel

Het werkt om de stressrespons te helpen en helpt andere fysiologische bronnen zoals glycogeen, lichaamsvloeistoffen en bloedstroom te herstellen. Maar het doet ook veel meer dan dit, want het helpt met dingen zoals de spijsvertering, urineproductie, seksuele opwinding en hartslag ontspanning. Naast dit alles, stelt het onze creativiteit in bloei, omdat het een veilige ruimte biedt voor je geest om af te dwalen en te creëren.

Het disbalans in het autonome zenuwstelsel kan worden vastgesteld door problemen zoals hoge bloeddruk, hoge nuchtere glucose, hoge lipiden en een verhoogde rusthartslag. Het is ook gekoppeld aan chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en kanker. Wanneer je lichaam gestrest, vermoeid of niet fit is, betekent dit dat het hart harder moet werken om ervoor te zorgen dat het bloed blijft circuleren.

Experts leggen uit hoeveel s.eks je moet hebben om langer te leven: "Het doet wonderen!"

Seks is een belangrijke regulator

Dit betekent dat de hartslag zal toenemen, en studies hebben aangetoond dat een verhoogde rusthartslag kan leiden tot vroegtijdig overlijden. Een studie onthulde dat elke toename van 10 slagen per minuut in rusthartslag suggereert dat mensen 20% meer kans hebben om te overlijden. Er zijn veel dingen die je kunt doen om te proberen het probleem te verlichten, maar experte ter zake Sara Mednick denkt dat seks veel goeds kan doen.

Ze schreef voor Medium dat ondeugend zijn een ‘belangrijke regulator’ kan zijn bij het helpen van de kwestie. Ze zei: "Ten eerste, tijdens de eerste fasen van opgewonden raken, warmt het RESTORE-systeem het lichaam en de geest op voor seks, omdat enige gedachten of gevoelens van vecht- of vluchttype echt de sfeer kunnen bederven. Maar terwijl RESTORE kritisch is voor opwindingsmechanismen zoals erecties en clitorale zwelling, neemt REV het over als de dingen opwarmen, met een toename van de hartslag, bloeddruk, zweetproductie en pupilverwijding.”

Experts leggen uit hoeveel s.eks je moet hebben om langer te leven: "Het doet wonderen!"

"Je denkende brein neemt pauze"

"Dit laatste teken is een universeel signaal voor 'Come and get it’. REV behandelt ook het zwellen van borsten, vaginale wanden en testikels, spant het scrotum aan en smeert de top van de penis,” ging ze verder. “Deze acties gaan allemaal door tijdens de laatste push van REV naar de grote 'O'. De massale RESTORE-terugslag na al die inspanning maakt van orgasmes je toegangspoort tot diepe Downstate-bliss. Na de 'JA!', bedekt RESTORE je hele lichaam in rust. Je denkende brein, dat een grote inspanning leverde tijdens de opbouw naar de vuurwerkshow, neemt vijf minuten pauze, terwijl het zich onderdompelt in een warm bad van hechtingsbevorderende oxytocine en feel-good serotonine.”

Experts leggen uit hoeveel s.eks je moet hebben om langer te leven: "Het doet wonderen!"

"Seks is het antwoord!"

En voor alle slapelozen daar, voor de angstige mensen die urenlang blijven piekeren, voor iedereen die zich constant uitgeput voelt, ongeacht of ze goed slapen of niet - seks is het antwoord, althans volgens Sara. Met andere woorden, seks kan supergoed voor je zijn. Als je een zeer gezond seksleven hebt als je de 80 en 90 bereikt, zal het wonderen doen voor je geest. Studies hebben zelfs bewezen dat de executieve functie hoger is bij mensen die op latere leeftijd vaker actief zijn in de slaapkamer. Dus waar wacht je nog op?

(Bron: Daily Star - Afbeeldingen: Freepik)

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties