Ganse maand geen trekkertje trek? Experts waarschuwen voor gevaren van 'No Nut November' Seks & relaties
Ganse maand geen trekkertje trek? Experts waarschuwen voor gevaren van 'No Nut November'
Seks & relaties

Ganse maand geen trekkertje trek? Experts waarschuwen voor gevaren van 'No Nut November'

‘No Nut November’ is een jaarlijkse challenge waarbij iemand zich gedurende de hele maand probeert te onthouden van ejaculatie. Enkele van de regels zijn geen seks hebben of masturberen, geen porno kijken, proberen zich te onthouden van een natte droom. De voordelen van het volbrengen van de opdracht zijn naar verluidt een verhoging van het energieniveau, meer zelfvertrouwen, meer mentale helderheid, meer testosteron en betere algemene fitheid.

Maar is er onderzoek dat deze beweringen ondersteunt en zijn er risico's verbonden aan het niet toestaan aan het menselijk lichaam van wat het af en toe verlangt? Isabelle Uren, expert bij Bedbible, heeft gewaarschuwd voor enkele gezondheidsrisico's van ‘No Nut November’. Volgens haar is er geen bewijs dat niet klaarkomen gunstig is voor mannen die een gezonde relatie hebben met seks en masturbatie, en het zal hen zeker geen superkrachten geven.

Stigma rond masturbatie

Ze zei ook: "Orgasmen daarentegen lijken wel ‘superkrachten’ te hebben, waaronder het verminderen van stress, het verbeteren van slaap en stemming, en het vergroten van het zelfvertrouwen. Ten tweede kan het schadelijke stigma rond masturbatie in stand worden gehouden. Want er bestaat nog steeds een stigma van schaamte rond masturbatie en zelfbevrediging dat zeer schadelijk is voor onze ideeën over seks en uitdagingen als deze kunnen dat voeden."

‘Echte mannen’

Uren waarschuwde ook nog voor een andere nadelig effect van deze challenge, namelijk dat wordt gezegd dat alleen ‘echte mannen’ een maand zonder zaadlozing kunnen. Ze zei: “Dit draagt bij aan de schadelijke opvatting dat man zijn betekent dat je sterk bent en het idee versterkt dat er één juiste manier is om een man te zijn, wat categorisch verkeerd is." De laatste reden, volgens Uren, is dat wanneer iemand wordt gezegd iets niet te doen, hij het waarschijnlijk toch zal doen. Psychologisch is dat wat veel mensen gewend zijn.

Ze zei: "Als iemand zijn hersenen opdraagt niet aan masturbatie of seks te denken, zal hij in feite veel meer aan seks en masturbatie denken dan normaal.” Dit werd verder ondersteund door uroloog Dr. Rena Malik die stelde: "Er zijn een aantal voordelen aan masturbatie, waaronder betere slaap, verminderde hartslag, verminderde stress, en veel toename van feel-good hormonen." Aan jullie dus om te beslissen of je meedoet of niet…

(Bron: DailyStar)

(Intropic: Image by Freepik)
4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties