Onderzoek van Durex legt bloot hoeveel vrouwen een orgasme faken (en dat zijn er best veel) Seks & relaties
Onderzoek van Durex legt bloot hoeveel vrouwen een orgasme faken (en dat zijn er best veel)
Seks & relaties

Onderzoek van Durex legt bloot hoeveel vrouwen een orgasme faken (en dat zijn er best veel)

Bijna de helft van de vrouwen geeft toe een orgasme te faken omdat ze ‘gefrustreerd’ achterblijven in bed. Uit onderzoek bleek dat vrouwen gemiddeld tot vier keer minder orgasmes hebben dan ‘seksueel actieve’ mannen. Volgens het door Durex uitgevoerde onderzoek heeft bijna de helft (43%) van de seksueel actieve vrouwen wel eens een orgasme geveinsd, tegenover iets minder dan een derde (32%) van de mannen.

Slechts 5% van de vrouwen zegt altijd een orgasme te krijgen tijdens een ‘seksuele ontmoeting’, tegenover 20% van de mannen. Deze kloof wordt nog groter als het gaat om penetrerende seks alleen: vier op de tien (40%) seksueel actieve vrouwen tegenover ongeveer 1 op de tien mannen (12%) zegt nooit of zeer zelden een orgasme te krijgen door deze activiteit alleen.

De ondervraagde vrouwen voelden zich teleurgesteld (22%) en gefrustreerd (20%) wanneer zij geen orgasme bereikten tijdens een seksuele ontmoeting met een partner, terwijl iets meer dan één op de tien (11%) toegaf dat zij er gewoon aan gewend waren geraakt. De bevindingen hebben ertoe geleid dat Durex een nieuwe campagne voor ‘orgasme-gelijkheid’ heeft gelanceerd door samen te werken met seksexpert Alix Fox om tips en advies te geven om mensen te helpen vaker de ‘grote O’ te bereiken.

Geen slecht gevoel geven of gevoelens kwetsen

Van de vrouwen die een orgasme veinsden, gaf 50% als belangrijkste reden op dat ze hun partner geen slecht gevoel wilden geven of diens gevoelens wilden kwetsen. Nog eens 40% deed het om een seksuele ontmoeting te beëindigen. Voorspel is wel voor beide seksen de sleutel tot het bereiken van een orgasme. Bijna een kwart (24%) van de seksueel actieve vrouwen en een vijfde (19%) van de seksueel actieve mannen zeggen dat het ‘essentieel’ is. Twee keer zoveel mannen (8%) als vrouwen (4%) vonden voorspel niet essentieel om hen te helpen op weg naar de ‘grote O’.

Als het gaat om verschillende behoeften in de slaapkamer tussen mannen en vrouwen, is het experimenteren met seksspeeltjes een punt van verschil. Bijna een vijfde (19%) van de vrouwen noemt dit als een van de manieren waarop zij het vaakst tot een orgasme komen, tegenover slechts 6% van de mannen. Ondertussen zeggen mannen meer de voorkeur te geven aan visuele stimulatie, zoals foto's of porno - meer dan één op de acht (13%) mannen zegt dat dit voor hen een van de meest waarschijnlijke manieren is om tot een orgasme te komen, tegenover slechts 2% van de vrouwen.

Moeilijk om over seksuele voorkeuren te praten

Wat ook uit het onderzoek blijkt, is dat het moeilijk is om open en eerlijk te zijn over seksuele voorkeuren. Eén op de vijf (20%) seksueel actieve vrouwen en bijna een kwart (23%) van de seksueel actieve mannen geeft toe dat zij zich ongemakkelijk voelen om met hun partner te praten over wat zij leuk vinden en nodig hebben om een orgasme te krijgen. Nog eens 6% van de vrouwen en 4% van de mannen zegt er nooit over te zullen praten.

De beste tips om de boel wat op te warmen:

1. Warm je goed op! Focus op het voorspel, en haast je niet naar penetratie als enige doel.

2. Speeltjes kunnen het plezier verhogen.

3. Luister en leer hoe je partner graag aangeraakt wordt.

4. Communiceer en ontwikkel manieren om samen op een comfortabele en constructieve manier over seks te praten, en maak er een vaste gewoonte van, want stemmingen, behoeften en verlangens kunnen in de loop der tijd veranderen.

5. Extra tijd kan een goede zaak zijn - het moet niet altijd automatisch ‘game over’ zijn in bed wanneer slechts één persoon het hoogtepunt heeft bereikt. Zorg ervoor dat jullie allebei genoeg gestimuleerd worden om tevreden te zijn.

(Bron: Daily Star en Durex)

(Intropic: Image by yanalya on Freepik)
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties