Onderzoekers zijn het erover eens: mensen met deze jobs gaan meer vreemd dan anderen Seks & relaties
Onderzoekers zijn het erover eens: mensen met deze jobs gaan meer vreemd dan anderen
Seks & relaties

Onderzoekers zijn het erover eens: mensen met deze jobs gaan meer vreemd dan anderen

Vreemdgaan, het is een fenomeen dat onmiskenbaar deel uitmaakt van onze maatschappij. Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft, zou Paul Jambers zich afvragen. Wat er ook van zij, eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat maar liefst 85% van de affaires begint op de werkvloer. Veel dingen dragen hieraan bij, zoals verleiding, gelegenheid en verveling, wat allemaal de kans vergroot dat iemand vreemdgaat.

Eén onderzoek onthulde zelfs dat één op de vijf werknemers toegeeft iets te hebben gehad met een collega vanwege ‘late avonden’ op kantoor, overnachtingen bij conferenties en feestjes op kantoor die bol staan van de drank. Er zijn veel redenen waarom mensen vreemdgaan, maar mensen die in bepaalde beroepen werken, zijn er vatbaarder voor. Volgens seksdeskundige Tracey Cox zijn er redenen waarom mensen zich aangetrokken voelen tot mensen met bepaalde jobs en een interesse hebben in overspel.

Mensen met deze jobs gaan meer vreemd

Schrijvend voor MailOnline, zei ze dat de lijst "speculatief" is en gebaseerd is op waarschijnlijkheid, maar er wel enige theorie achter haar voorstellen zit. Op basis van onderzoek zei ze dat bij sommige mensen de kans veel groter is dat ze hun partners bedriegen dan bij anderen. En, helaas, lijkt het erop dat sommige clichés waar kunnen zijn.

Piloten en vliegtuigcrew

Er zijn veel redenen waarom sommige mensen zouden voorspellen dat piloten op de lijst staan. Piloten hebben veel verantwoordelijkheid, omdat ze elke dag veel levens in hun handen hebben, maar Tracey zei dat ze vaak een groot ego hebben. "Niet alleen verdienen ze veel geld, ze worden bewonderd door de (vaak jonge en aantrekkelijke) vliegtuigbemanning die tegen hen opkijken," zei ze. "Maar de grootste factor die piloten en stewardessen bovenaan de lijst van ontrouw zet, is de gelegenheid.

"Hun baan plaatst hen ver weg van huis; ver, heel ver weg van de ogen van hun partner, vrienden of familie die hen met iemand anders zouden kunnen zien." Het kan klinken als een super glamoureuze baan, maar het leven kan ook eenzaam zijn voor mensen die op vliegtuigen werken. Ze brengen vele uren alleen door in hotelkamers, en soms kunnen ze lange periodes doorgaan zonder seks. De opbouw van seksuele frustratie, gecombineerd met relaties met andere bemanningsleden die in soortgelijke situaties verkeren, kan soms het perfecte recept zijn voor een affaire.

(lees verder onder de foto)

caleb woods r2lcjwgyqpq unsplash

Verpleegkundigen en artsen

Deze mensen redden levens, maar Tracey zei dat de wetenschap van een "onzekere toekomst" mensen meer de mogelijkheid kan geven om kansen te grijpen die op hun pad komen. Tracey zei: "Als je opklimt naar de rang van chirurg, bereik je een goddelijke status. Jouw vaardigheden bepalen of iemand zal leven of sterven. De buitengewone kracht van levens redden gecombineerd met de dankbaarheid van degenen die gered worden, zorgt voor een extreem hoog zelfvertrouwen."

Ze merkte op dat er veel onderzoek is dat aantoont dat als je een hoog zelfbeeld hebt, je minder geneigd bent te denken dat de "regels" die gelden voor de gemiddelde persoon niet op jou van toepassing zijn. In feite beweerde Tracey dat affaires tussen verpleegkundigen/artsen vrij gebruikelijk zijn. Tijd kan vrij worden gemaakt voor deze dingen vanwege de onregelmatige schema's en constante noodgevallen die mensen "perfecte excuses" bieden om tijd door te brengen met iemand anders.

(lees verder onder de foto)

Onderzoekers zijn het erover eens: mensen met deze jobs gaan meer vreemd dan anderen

Ondernemers

Tracey zei dat zowel mannen als vrouwen die in deze branche werken, meer vreemdgaan dan mensen in andere sectoren. Ze beweerde dat dit niet zo schokkend is, omdat ze vaak van het leven buiten de gebaande paden houden, en ze gedijen op het vooruitzicht van risico. Ze kunnen heel precies zijn met hoe dingen worden gedaan, en Tracey zei dat ze "eerder de leiding zullen nemen over hun seksleven zoals ze hun eigen zaken doen".

Bankiers en financiële sector

Tracey verontschuldigde zich voor sommige van de "onflatteuze generalisaties", maar ze zei dat ze allemaal gebaseerd zijn op onderzoek op dit gebied. Sommige jobs betekenen gewoon dat sommige mensen eerder geneigd zijn om zich in “onethisch gedrag” te begeven - en de financiële wereld is er daar een van. Bankiers, beleggingsprofessionals en handelaren lopen meer risico om zich hieraan schuldig te maken - van vreemdgaan tot fraude.

Vanwege het feit dat ze in een zeer competitief gebied werken, dat extreem veel druk met zich meebrengt, kan dit leiden tot allerlei riskante zaken. De expert adviseerde ook dat de mensen die je omringen ook gedrag kunnen beïnvloeden. Tracey schreef: "Omring jezelf met bedriegers en je zult eerder geneigd zijn om te bedriegen. Feest met mensen die hoge risico's nemen, geld aanbidden als een god, geen trouw bevorderen en vaak drugs gebruiken om wakker en alert te blijven, en de kans om nuchter en trouw te blijven is erbarmelijk laag."

(lees verder onder de foto)

Onderzoekers zijn het erover eens: mensen met deze jobs gaan meer vreemd dan anderen

Leerkrachten

Zelfs Tracey gaf toe dat ze dit niet had verwacht op de lijst te zien, maar 33% van de klanten van Illicit Encounter zijn leraren (de datingsite voor getrouwde mensen). Ze doen het echter om verschillende redenen. Ook al ervaren ze veel stress en wordt er veel van hen verwacht, ze hebben vaak beperkte middelen. Meestal worden ze echter verantwoordelijk gehouden voor dingen die volledig buiten hun controle liggen, en dit kan soms persoonlijk aanvoelen. Dit kan op zijn beurt leiden tot het creëren van hoge niveaus van frustratie en een laag zelfbeeld.

Dit kan invloed hebben op hun relaties, want als leerkrachten een burn-out ervaren of dieptepunten in hun carrière meemaken, kan dit zich vertalen naar hun persoonlijke leven. Een speelse affaire kan mensen zich beter laten voelen en wat opwinding bieden die ze op dat moment nodig hebben. Als ze een partner hebben die niet helemaal begrijpt wat het beroep van hen vraagt, kan het hen meer geneigd maken om elders wat aandacht te zoeken. Wie had dat gedacht?

(Bron: Daily Star – Afbeeldingen: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties