Ons voorspel moet flink wat langer duren. Experts ter zake leggen uit hoe lang en waarom Seks & relaties
Ons voorspel moet flink wat langer duren. Experts ter zake leggen uit hoe lang en waarom
Seks & relaties

Ons voorspel moet flink wat langer duren. Experts ter zake leggen uit hoe lang en waarom

We weten allemaal hoe belangrijk voorspel is om opwinding en genot tijdens het ‘liefdesspel’ te verhogen. En nu heeft een studie eindelijk onthuld hoe lang voorspel echt moet duren tussen de lakens. En dat kan misschien een verrassing voor je zijn…

Het is geen geheim dat voorspel een belangrijke stap is in elke stoeipartij. Vrouwen beweren zelfs vaak dat ze erg afhankelijk zijn van die extra ‘stimulatie’ om hun grote O te bereiken. Voorspel moet als het ware een opstapje zijn naar een happy end. Maar hoe lang is lang genoeg? Seksdeskundigen hebben onthuld hoe lang voorspel zou moeten duren én hoe lang het meestal duurt.

Liefdeshormonen

In een gesprek met Bustle legde ene dokter Steve McGough, universitair hoofddocent klinische seksuologie en directeur bij Women and Couples Wellness, alles uit. Hij zei: "Voor mannen en vrouwen helpt elke vorm van voorspel waarbij aanraken en gedeelde zorgzame intimiteit wordt getoond, bij het vrijkomen van oxytocine en andere 'liefdeshormonen’." Hij voegde eraan toe dat deze hormonen de seksuele ervaring verbeteren, de intimiteit vergroten en de effecten van cortisol en andere stresshormonen helpen verminderen.

(lees verder onder de foto)

Ons voorspel moet flink wat langer duren. Experts ter zake leggen uit hoe lang en waarom

Orgasmekloof

Een onderzoek naar de duur van het voorspel tussen heteroseksuele paren stelt dat zowel mannen als vrouwen willen dat het voorspel 18 minuten duurt. Uit het onderzoek bleek echter ook dat het gemiddeld slechts ongeveer tussen de 11 en 13 minuten duurt. Tijdens het onderzoek werden er ook manieren gedeeld om het voorspel pittiger te maken, en niet verrassend staat glijmiddel bovenaan de lijst.

Ook het zogenaamde ‘orgasm gap’ (ook ‘pleasure gap’ genoemd) kwam aan bod tijdens de studie. Dit verwijst naar het verschil tussen hoe vaak mannen en vrouwen klaarkomen tijdens de seks. Het blijkt dat hetero vrouwen het minst vaak klaarkomen, slechts 39% van de tijd, terwijl hetero mannen de lijst aanvoeren en gemiddeld 91% van de tijd een orgasme krijgen.

(Bron: Bustle - Foto's: Freepik)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties