Oud maar goud - Aanduiden waar de clitoris zich bevindt, is een uitdaging voor velen Seks & relaties
Oud maar goud - Aanduiden waar de clitoris zich bevindt, is een uitdaging voor velen
Seks & relaties

Oud maar goud - Aanduiden waar de clitoris zich bevindt, is een uitdaging voor velen

Oud wil daarom niet per se zeggen 'versleten'... Nee, oud is soms gewoon goud! En daarom gaan we vanaf nu in de rubriek 'Oud maar goud' regelmatig eens een Clint-artikel vanonder het stof halen dat destijds voor net geen meltdown van onze website en Facebook-pagina zorgde. Deze keer blikken we terug op die keer dat enkele mannen een lastig momentje kenden toen ze iets moesten aanduiden op een afbeelding...

Enige tijd geleden gingen medewerkers van de website Tyla.com in Londen de straat op en vroegen mannen of ze de clitoris op een tekening konden vinden. En weet je wat? Ze waren niet erg succesvol! In de video krijgen vijf mannen een afbeelding van vrouwelijke genitaliën te zien, en wordt hen gevraagd of ze kunnen aanwijzen waar het zo belangrijke lichaamsdeel zich bevindt.

"Er is geen hoop meer voor vrouwen"

De mannen wezen overal naar, behalve naar de clitoris, inclusief de vagina, de plasbuisopening en zelfs de schaamlippen. Iemand gaf het volgende commentaar op de video: "Er is letterlijk geen hoop meer voor vrouwen als mannen over de plasbuis proberen te wrijven." Veel mensen leken echter niet erg verbaasd over wat ze zagen, waarbij iemand zei: "Dit verklaart een hoop." Eén vrouw schreef: “Mijn man weet het wel en daarom is hij ook mijn man!”

Nog iemand anders gaf als commentaar: "Kom op jongens, ik ben homo en ik weet waar het is." Uit een onderzoek van YouGov in 2019 bleek nog dat ongeveer een derde van de mensen moeite bleek te hebben met het ‘labelen’ van een afbeelding van vrouwelijke genitaliën, en het is allesbehalve een mannenkwestie. 29 procent van de vrouwen en 31 procent van de mannen in het onderzoek kon de clitoris niet identificeren.

"Doe het zelf!"

Nog verrassender is dat uit het onderzoek bleek dat de helft van de ondervraagden de functie van de urinebuis, vagina of schaamlippen niet precies kan uitleggen. 61 procent van de mannen en 55 procent van de vrouwen kon de urinebuis niet aanduiden op de afbeelding, terwijl 59 procent van de mannen en 45 procent van de vrouwen niet kon zeggen waar de vagina zit. Nog even terug naar ons filmpje, dat je hieronder kan bekijken, iemand kwam tot een duidelijke conclusie: “Voor mij is het duidelijk. Als je de klus goed wil doen, moet je het zelf doen!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties