Steeds meer mensen zien een triootje wel zitten: "Onze verwachtingen zijn te hoog voor één partner" Seks & relaties
Steeds meer mensen zien een triootje wel zitten: "Onze verwachtingen zijn te hoog voor één partner"
Seks & relaties

Steeds meer mensen zien een triootje wel zitten: "Onze verwachtingen zijn te hoog voor één partner"

Veel mensen hebben het de laatste tijd over triootjes, vooral sinds een beroemd trio onlangs de krantenkoppen haalde. Eerder dit jaar geraakte bekend dat ex-bokskampioen David Haye (42) een 'driehoeksverhouding' had met vriendin Sian Osbourne en popster Una Healy. Je kan er hier alles nog eens over nalezen. Deze week raakte echter bekend dat Healy de romance verlaten had.

Maar ook al kwam dit bekende trio tot een einde, triootjes zijn aan een stevige opmars bezig, omdat veel mensen op zoek zijn naar net dat tikkeltje meer als het om seks gaat. Uit een recente studie blijkt dat de ‘alternatieve relatiedynamiek’ toeneemt, omdat meer mensen een vrijblijvende relatie willen uitproberen. De studie, uitgevoerd door het seksuele wellness-merk Lovehoney, onthulde de huidige staat van ‘gebonden relaties’ over de hele wereld in 2023.

David Haye met Sian Osborne en Una Healy
David Haye met Sian Osborne en Una Healy

Meer mainstream

Door te kijken naar het aantal huwelijken en scheidingen, en naar het percentage van de bevolking dat een relatie heeft, werd onderzocht waar ter wereld mensen het meest op zoek zijn naar een ‘conventionele’ verbintenis. Lovehoney keek ook naar de soorten relaties die mensen zouden willen proberen. Daaruit bleek dat 38% van de respondenten een open relatie zou proberen, terwijl bijna een derde (32%) zichzelf in de toekomst in een koppel ziet.

Psycholoog Dr. Justin Lehmiller stelde dat er redenen zijn waarom dergelijke onconventionele ‘set-ups’ in opmars zijn. De sociaal psycholoog en onderzoeker aan het Kinsey Instituut zei dat vrijblijvende relaties en alternatieve dynamieken toenemen door de toegenomen media-aandacht. Hij zei: "Ten eerste hebben we meer mainstream mediarepresentatie van relatiediversiteit. Vroeger hoorde je zelden iets over consensuele niet-monogamie in de media - en als het werd genoemd, werd het meestal gestigmatiseerd.”

Credit: Freepik
Credit: Freepik

Verwachtingen te hoog voor één partner

"Tegenwoordig zijn relaties met meerdere partners overal te zien, van reality-tv tot voorpaginanieuws,” ging hij verder. "Door deze grotere representatie zijn veel mensen gaan inzien dat monogamie misschien niet de enige optie is. Ten tweede zijn de verwachtingen ten aanzien van onze relaties in de loop der tijd gegroeid. Mensen willen tegenwoordig een partner die zowel hun beste vriend als een gepassioneerde minnaar is.”

Lehmiller legde uit dat velen iemand zoeken die kan voldoen aan alle behoeften die nu en voor altijd kunnen ontstaan. "Mensen lijken echter steeds meer in te zien dat het moeilijk - zo niet onmogelijk - is om zulke hoge verwachtingen te hebben van slechts één partner. Daarom overwegen sommigen nu of de beste oplossing is om verschillende partners te hebben die in verschillende behoeften kunnen voorzien,” besloot hij.

(Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties