Tijd om je leven tussen de lakens een boost te geven? Gebruik dan 'babytaal', zeggen onderzoekers Seks & relaties
Tijd om je leven tussen de lakens een boost te geven? Gebruik dan 'babytaal', zeggen onderzoekers
Seks & relaties

Tijd om je leven tussen de lakens een boost te geven? Gebruik dan 'babytaal', zeggen onderzoekers

Tegenwoordig verwachten we dat liefde wordt uitgedrukt met grote gebaren en dure cadeaus, terwijl het ook simpel kan zijn: babytaal. Die schattige koosnaampjes en hoge stemmetjes die je alleen met je partner deelt, hebben een diepere betekenis. Uit recent onderzoek van expert Audrey Aerens aan de KU Leuven blijkt dat deze kinderlijke vorm van communicatie niet alleen de relatie versterkt, maar ook de intimiteit een boost kan geven.

“Babytaal is meer dan alleen schattige klanken en verkleinwoordjes. Het is een manier om je liefde te uiten op een unieke en intieme manier,” zegt Aerens. Ze ontdekte dat babytaal een ‘geheime’ taal is die partners dichter bij elkaar brengt. Bijna twee derde van de ondervraagde koppels gebruikt af en toe babytaal, meestal in de privacy van hun eigen wereld.

Gevoel van verbondenheid vergroten

Deze eigen taal kan de band versterken en het gevoel van verbondenheid vergroten. Volgens Aerens hebben koppels die regelmatig babytaal gebruiken niet alleen een hoger niveau van relatiegeluk, maar hebben ze ook vaker intieme momenten. Het lijkt erop dat lieve woordjes en schattige stemmetjes de weg naar de slaapkamer kunnen openen.

Zelfde kracht als knuffelen

Hoewel het gebruik van babytaal tijdens de daad zelf misschien niet aan te raden is, kan het meteen daarna wel dezelfde verbindende kracht hebben als knuffelen. Dus als je het nog niet deed, is het nu het moment om babytaal met je partner te proberen. Het kan je relatie en intieme momenten een positieve impuls geven.

(Bron: Man Man – Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties