Wat is het ideale tijdstip om seks te hebben? Dat hangt eigenlijk af van je leeftijd Seks & relaties
Wat is het ideale tijdstip om seks te hebben? Dat hangt eigenlijk af van je leeftijd
Seks & relaties

Wat is het ideale tijdstip om seks te hebben? Dat hangt eigenlijk af van je leeftijd

Het beste moment van de dag om seks te hebben met je partner hangt af van hoe oud je bent, dat blijkt uit onderzoek. In plaats van dat seks een spontane daad is, zijn er volgens de onderzoekers momenten van de dag waarop het libido hoger is, afhankelijk van of iemand twintiger, vijftiger of zeventiger is. Onderzoekers van de Oxford University stellen dat de lichaamsklokken in elk decennium veranderen.

"Je lichaamsklok verandert met de leeftijd, wanneer je zin hebt om wakker te worden. Het regelt eigenlijk elk lichaamssysteem en regelt elk van de triljoen cellen in je lichaam," vertelden de onderzoekers aan The Telegraph. "Bij de meeste dingen hebben we de timing goed, maar we hebben geen rekening gehouden met deze veranderingen". Dus wat is nu het optimale tijdstip voor elke leeftijdsgroep om seks te hebben?

* Twintigers – 15u00. De onderzoekers de piek van het libido voor deze leeftijdsgroep vastgesteld op drie uur 's middags. Hoewel ze op elk moment van de dag seks kunnen willen, is er een piek van seksuele energie op dit punt voor de twintigers.

* Dertigers – 8u20. Een verschuiving van de lichaamsklok op deze leeftijd betekent dat je vroeger wakker wordt - dus eerder seks hebben is een goed idee. De onderzoekers wijzen de magische minuten rond 8u20 uur aan, wanneer zonlicht het testosteron bij zowel mannen als vrouwen stimuleert.

* Veertigers – 22u20. Ook hier geldt dat je je eerder alert voelt naarmate je ouder wordt, dus moet je eerder naar bed. De onderzoekers raden aan om na 22 uur seks te hebben, voordat je gaat slapen.

* Vijftigers – 22u00. Naarmate de bedtijd vroeger wordt, wordt het ideale tijdstip voor seks ook vroeger. De ochtenden zijn meestal drukker voor 50-jarigen, vertelden de onderzoekers aan The Telegraph, dus is het geen ideaal moment voor intimiteit.

* Zestigers – 20u00. Na een orgasme maak je oxytocine vrij, wat een waakhormoon is - en omdat je op latere leeftijd vroeger naar bed gaat, wil je misschien nog seks hebben voordat je probeert te slapen.

* Zeventigers – 20u00. Hetzelfde als hierboven geldt voor 70-jarigen, die vaker opstaan rond 6u30 uur en ook eerder in bed springen.

(Bron: The Telegraph)

(Intropic: Image by Racool_studio on Freepik)
7 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties