Weinig zelfvertrouwen in de slaapkamer? Met deze supertips kun je die onzekerheid overwinnen Seks & relaties
Weinig zelfvertrouwen in de slaapkamer? Met deze supertips kun je die onzekerheid overwinnen
Seks & relaties

Weinig zelfvertrouwen in de slaapkamer? Met deze supertips kun je die onzekerheid overwinnen

Het kan spannend zijn om jezelf bloot te geven aan een ander. Seks gaat vaak gepaard met allerlei gedachten: Doe ik het wel goed? Zie ik er vanuit deze positie niet raar uit? Ben ik wel aantrekkelijk?

Hier zijn wat tips om die onzekerheid te overwinnen. Jij kunt genieten van seks en je bent geweldig zoals je bent!

1. Vertrouwen in je eigen lichaam

Stap één: vertrouwen. Ontdek je lichaam en leer het waarderen. Loop eens een hele dag naakt door je huis en observeer jezelf. Als je jezelf goed kent en waardeert, straal je dat ook uit naar je partner en valt er niets meer te verbergen.

2. Zorg voor de juiste omstandigheden

Een comfortabele omgeving is essentieel voor zelfvertrouwen in de slaapkamer. Zorg voor een schoon lijf en een opgeruimd huis. Door ideale omstandigheden te creëren, hoef je je geen zorgen te maken over externe factoren en voel je je meer op je gemak.

3. Communicatie is de sleutel

Praat met je partner. Vertel wat je fijn vindt en wat niet. Open communicatie zorgt voor meer begrip en ontspanning tijdens seks. Dit hoeft geen zwaar gesprek te zijn; af en toe een paar hints kunnen al veel verschil maken.

4. Verlichting

Bepaal welke verlichting voor jou prettig is en communiceer dit met je partner. Of je nu van lichten aan, schemering of helemaal uit houdt, kies wat jou comfortabel maakt. Tip: rood licht wordt geassocieerd met liefde, passie en romantiek.

5. Zet muziek op

Muziek kan je zelfvertrouwen versterken. Een goed nummer kan je helpen je comfortabeler te voelen en kan zelfs jullie gezamenlijke lied worden. Maak een sexy playlist om in de juiste stemming te komen.

6. Verander van omgeving

Als je een nare ervaring hebt gehad in de slaapkamer, kan het helpen om van locatie te veranderen. Probeer seks op een andere plek, zoals de auto of de keuken. Door nieuwe plekken te ontdekken, kan seks minder spannend en meer ontspannen aanvoelen.

(Bron: NPO.nl – Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties