Wetenschappelijk bewezen: mannen die de afwas doen en dweilen, worden beloond tussen de lakens Seks & relaties
Wetenschappelijk bewezen: mannen die de afwas doen en dweilen, worden beloond tussen de lakens
Seks & relaties

Wetenschappelijk bewezen: mannen die de afwas doen en dweilen, worden beloond tussen de lakens

Ben jij een man die veel of weinig helpt in het huishouden? Zit je in de laatste categorie, dan hebben slecht nieuws voor je! De kans bestaat immers dat je daarvoor in bed wordt afgestraft. Dat zeggen alleszins wetenschappers van de Swinburne University of Technology. Mannen die een eerlijk deel van het huishouden op zich nemen hebben een beter seksleven, stellen ze. Opvallend: een studie van tien jaar geleden kwam net tot de tegenovergestelde conclusie.

Seksonderzoeker Eva Johansen legt uit: “Het is geen wiskunde. Als je twee keer meer borden afwast dan voordien, wil dat niet zeggen dat je twee keer meer seks in retour krijgt. Wat we wel vonden, is dat wanneer vrouwen het aandeel van hun man in het huishouden als eerlijk beschouwen, zij zich sterker aangetrokken voelen tot hun man. En die tevredenheid vertaalt zich ook in bed.”

Logische verklaring

Volgens Johansen is er hier ook een logische verklaring voor. Ze zegt: “Als vrouwen alles alleen moeten doen, geraken ze uitgeput. Het is dan normaal dat ook hun zin in seks verdwijnt.” Koppels waarbij het huishoudelijke werk als eerlijk wordt beschouwd, hebben meer én betere seks, wijst het onderzoek uit. Tien jaar geleden werd er nochtans iets anders beweerd…

Amerikaanse sociologen concludeerden toen na een grootschalig onderzoek: “Koppels waarbij de man schoonmaakt, strijkt en kookt, hebben minder seks.” Heteroseksuele vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannelijkheid, en het huishouden maakt mannen vrouwelijk, zo klonk de verklaring van de wetenschappers in 2012. Wat dat onderzoek betreft, moet een en ander wel genuanceerd worden.

Generatiekloof

De koppels waarvan sprake werden in het begin van de jaren negentig bevraagd, sommigen waren getrouwd in de jaren vijftig en zestig. Er gaapt dus een kloof van twintig jaar of meer tussen de twee onderzoeken waarvan sprake. Een generatieverschil met andere woorden. Johansen zegt: “Dat vrouwen de slaaf zijn van hun man, vinden we vandaag niet meer normaal. Het is een kwestie van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.”

(Bron: nieuwsblad.be - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties