15-jarige Russische karting kampioen zijn carrière lijkt voorbij na 'nazigroet' op podium (video) Sport
15-jarige Russische karting kampioen zijn carrière lijkt voorbij na 'nazigroet' op podium (video)
Sport

15-jarige Russische karting kampioen zijn carrière lijkt voorbij na 'nazigroet' op podium (video)

Behoorlijk wat commotie momenteel over de 15-jarige Artem Severiukhin. Een Rus die afgelopen weekend meedeed aan het EK karting voor junioren en vervolgens ook won. Hij reed onder Italiaanse vlag omdat Russische sporters zijn geband door de oorlog in Oekraïne.

Het meest opvallende moment van de dag was niet toen hij won maar wanneer hij op het podium stond, zichzelf twee keer op de borst klopte en hierna een nazigroet lijkt te doen. Daarna begon hij ook te lachen. De autosportfederatie FIA liet al weten dat ze met een onderzoek zijn gestart en zijn team vertelde in een statement dat ze in shock zijn en Severiukhin onmiddellijk hebben ontslagen.

'Ik had geen intenties met deze groet'

Het incident zie je hieronder en de jonge Rus kwam ondertussen ook al met een verklaring naar buiten. Hij zegt hierbij dat hij weet dat hij dom is geweest maar geen intenties had met het gebaar: "Ik wil mijn excuses aanbieden voor wat er gisteren is gebeurd in het Europese kartkampioenschap. Toen ik op het podium stond maakte ik een gebaar dat door velen werd geïnterpreteerd als een nazigroet. Dit is niet waar."

"Ik weet dat ik dom ben geweest en ik ben klaar om gestraft te worden, maar geloof alsjeblieft dat er geen intenties achter het gebaar zaten en dat het niets te maken had met support voor nazisme of fascisme. Sorry."

Of zijn excuses nog veel zullen uitmaken, durven we te betwijfelen. De jonge tiener zijn carrière lijkt al voorbij voordat deze echt begonnen is:

Bron: GPfans.com
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties