Aftrap Schotland-België is gegeven (album + video) Sport
Aftrap Schotland-België is gegeven (album + video)
Sport

Aftrap Schotland-België is gegeven (album + video)

Uren voor de match tegen Schotland nog moest beginnen, zetten duizenden meegereisde supporters van de Rode Duivels het centrum van Glasgow al op stelten. Er kwam in de vooravond wel slecht nieuws voor de fans: Eden Hazard speelt door een achillespeesblessure niet mee. Steven Defour vervangt de ster van Chelsea.

In eerste instantie werd er gedacht aan Kevin Mirallas om de smaakmaker van Chelsea te vervangen, maar uiteindelijk kwam bondscoach Marc Wilmots toch met Defour op de proppen. Daardoor bouwt Wilmots wat meer defensieve zekerheid in voor de wedstrijd in Hampden Park.

Achterin vervangt zoals verwacht Nicolas Lombaerts de geblesseerde aanvoerder Vincent Kompany. Lombaerts staat centraal in de verdediging naast Daniel Van Buyten. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, die de aanvoerdersband krijgt, zijn de vertrouwde namen op de backs. Thibaut Courtois staat tussen de palen.

In het middenveld vinden we Defour, Axel Witsel en Marouane Fellaini terug. Nacer Chadli en Kevin De Bruyne spelen in steun van diepe spits Christian Benteke.

Voor de opwarming gaf Wilmots zijn spelers in de kleedkamer blijkbaar ook nog een straffe motivatiespeech. "Ik hield een wit blad papier voor hun ogen en ik zei: 'Jongens, vergeet het verleden. Nu is het aan jullie om geschiedenis te schrijven'", vertelde de bondscoach voor de camera's van VIER.

Wilmots moest door blessures heel wat puzzelen en koos voor Steven Defour in de basiself. De Porto-middenvelder vervangt de geblesseerde Eden Hazard in de basiself. "Daar moet ik niet veel woorden aan vuilmaken: Eden is out. Spelen gaat niet voor hem. Steven Defour start vandaag omdat ik een goed gevoel heb bij hem. We hebben hem tweemaal gescout in Portugal en hij is er klaar voor."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties