Ai ai! Thibaut Courtois scheurt kruisband op training en is minstens zes maanden out Sport
Ai ai! Thibaut Courtois scheurt kruisband op training en is minstens zes maanden out
Sport

Ai ai! Thibaut Courtois scheurt kruisband op training en is minstens zes maanden out

Het noodlot slaat toe voor Thibaut Courtois (31), doelman van Real Madrid. De club heeft bevestigd dat hij tijdens een training de kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd, wat betekent dat hij de komende zes maanden aan de zijlijn zal moeten staan. Een aanzienlijke tegenvaller voor Real Madrid, dat nu een langere periode zonder zijn vertrouwde doelman zal moeten zien te overbruggen.

Volgens een ooggetuige schreeuwde Courtois het uit van de pijn en greep meteen naar zijn gekwetste knie. De medische onderzoeken hebben helaas de vrees van Real Madrid bevestigd: de kruisband van zijn linkerknie is daadwerkelijk gescheurd. Een operatie staat de komende dagen gepland en de verwachting is dat zijn herstel vijf tot zes maanden zal duren.

Hieronder een foto van Courtois tijdens de bewuste training (lees verder onder de foto)

Al langer knieklachten

De knieklachten van Courtois speelden al enige tijd op. Twee maanden geleden moest hij zich omwille van een knieontsteking afmelden bij het Belgische nationale elftal. Tijdens een trainingskamp in de Verenigde Staten wist hij een blessure nog te vermijden, maar moest wel een wedstrijd overslaan. Deze ernstige blessure zal ook invloed hebben op zijn toekomst bij het Belgische nationale team, aangezien zijn terugkeer daar voorlopig wordt uitgesteld. Maandag kreeg Courtois nog bezoek van Frank Vercauteren, die als bemiddelaar optrad in zijn geschil met Domenico Tedesco.

"Hij is mentaal sterk"

Kinesist Lieven Maesschalck benadrukt op hln.be dat dit een ernstige blessure is die een intensieve revalidatie vereist. Het herstelproces om terug op topniveau te kunnen presteren omvat niet alleen het letsel zelf, maar ook het heropbouwen van spiermassa, coördinatie en lenigheid. De terugkeer naar de groep zal eveneens een uitdaging vormen, met onvermijdelijke ups en downs. Maar, zo zegt Maesschalck: “Thibaut is mentaal sterk. Hij kan veel doorstaan. Een zware periode wacht hem, maar zijn vastberadenheid is onbetwistbaar.”

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties