België heeft er weer een wereldkampioen bij Sport
België heeft er weer een wereldkampioen bij
Sport

België heeft er weer een wereldkampioen bij

Terwijl de Rode Duivels ondertussen op taalcursus Portugees mogen vertrekken en Frederik Van Lierde nog kan nagenieten van zijn zege op de belangrijkste triatlon van het jaar, blijft ook de rest van ons Belgenlandje niet stilzitten. In het verre China kroonde een andere Belg zich zondag tot wereldkampioen.
Robin Ramaekers, een 18-jarige Limburgse student - niet te verwarren met de bekende VRT-journalist, mocht deze week ons land vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen voor Junioren in het Chinese Wuxi in de discipline handboogschieten, één van die sporten waar geld en roem niet de reden zijn waarom je er in volhardt, maar wel de drang naar perfectie.

Hij wist een prestatie neer te zetten om U tegen te zeggen, want nooit eerder werd een Belg wereldkampioen in de Olympische discipline, die ook - u raadt het nooit - op de Olympische Spelen wordt geschoten. Ramaekers versloeg in de eliminatierondes zware tegenstanders en kreeg in de finale de Pool Sierakowski tegenover zich, die hij met glans versloeg: de setstand bedroeg 7-3.

Eerder had een andere jonge Vlaming, Rick Martens, al een quotaplaats voor België geschoten voor de Jeugd Olympische Spelen. Ook de franstalige schutter Renaud Domanski mag in de Compound-discipline een zilveren medaille mee naar België brengen. (KA)

Hier kan je alvast een voorsmaakje krijgen van de Wereldkampioenschappen Boogschieten voor Junioren, met de Belg Tom Dielen, die Secretaris-Generaal is bij de Wereldorganisatie voor Boogschieten:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties