Belgisch jumpingteam pas 6e in Landenprijs in Lummen Sport
Belgisch jumpingteam pas 6e in Landenprijs in Lummen
Sport

Belgisch jumpingteam pas 6e in Landenprijs in Lummen

Het Belgisch jumpingteam is vrijdag pas zesde geworden in de Landenprijs van Lummen. François Mathy Jr (d'Atlantique Royale), Olivier Philippaerts (Chamonix, foto), Annelies Vorsselmans (Vingino) en Philippe Le Jeune (Once) verzamelden 26 strafpunten.

De zege was voor de Fransen Jerome Hurel (Ohm), Marc Dilasser (Obiwan), Aymeric De Ponnat (Armitages Boy) en Olivier Guillon (Lord de Theize). Zij bleven volledig foutloos. Zwitserland werd met vier punten tweede, Nederland met 17 punten derde.

Voor België was het de eerste wedstrijd onder de nieuwe chef d'équipe Kurt Gravemeier. De 29-jarige Vorsselmans maakte haar debuut voor het nationaal team en bracht het er met twee keer vier strafpunten het best van alle Belgen vanaf. Philippaerts en Le Jeune lieten allebei één keer vier en één keer vijf noteren. Mathy zorgde met dertien en acht telkens voor het schrapresultaat.

De landenprijs in Lummen was voor de Belgen de eerste van vijf wedstrijden in divisie 2 om een plaats in de finale van de Furusiyya Nations Cup af te dwingen. Nu volgen de landenprijs van Kopenhagen (23-26 mei), Lissabon (6-9 juni), Sopot (13-16 juni) en Boedapest (11-14 juli). België moet bij de eerste drie eindigen in divisie 2 om te kunnen deelnemen aan de finale.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties