Belgisch voetbal met de billen bloot na Zlatan-show Sport
Belgisch voetbal met de billen bloot na Zlatan-show
Sport

Belgisch voetbal met de billen bloot na Zlatan-show

Afgeslacht. Er past geen beter woord bij wat Anderlecht deze avond moest ondergaan toen het de Franse topploeg PSG ontving in het Vanden Stockstadion. Ondanks de negatieve, maar realistische voorspellingen, zal deze 0-5 nederlaag toch zwaar aankomen in het Paarse kamp - en bij uitbreiding voor het hele Belgische voetbal.
Want we mogen dan met de Rode Duivels richting Rio vertrekken, helemaal onverdeeld gelukkig kunnen we niet zijn. In de Champions League kunnen onze ploegen enkel een figurantenrol vertolken. Het niveau van onze topploegen is gewoon niet voldoende om mee te dingen naar de prijzen en de Belgische nationale ploeg mag dan kleppers bevatten, maar die spelen allemaal in het buitenland waar veel meer geld te verdienen is.

Niet verwonderlijk dus dat Anderlecht woensdagavond een pandoering kreeg waar ze in Brussel een paar dagen van moeten bekomen. 0 Tegen 5, nee, PSG en superspits Zlatan Ibrahimovitch gaven de paars-witte club een beurt die ze zich nog lang zullen herinneren. Anderlecht, nog steeds onze landskampioen, is op het kampioenenbal het kneusje van de klas - en dat moet voor de gemiddelde voetballiefhebber met enige voorliefde voor de lokale ploegen pijn doen.

Waar is het fout gelopen? Of beter: waarom is het bij die buitenlandse ploegen beter gelopen? Geld, uitstraling en een topcompetitie, het zijn de magische woorden die het onderscheid maken en die elkaar sterker maken. De bedragen die momenteel circuleren zijn immens - te groot voor België en eigenlijk te groot voor een spelletje waarbij 22 volwassen mannen achter een bal aanlopen. En met onze beperkte schaalgrootte kunnen we niet mee met dat grote geld, laat staan dat een Russische oliesjoemelaar miljardair hier een kapitaal komt investeren.

Alhoewel voetbal voor de supporters nog een volkssport lijkt, is het dat op clubvlak al lang niet meer. Behalve in België, en dat verschil hebben we vanavond nog eens mogen waarnemen bij de minst volkse ploeg van ons land, de enige die geacht wordt mee te kunnen in de Champions League… (KA)

Bekijk hier de reactie van Ibrahimovic na de wedstrijd:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties