Belgische roeiers ontgoochelen tijdens B-finale WK Sport
Belgische roeiers ontgoochelen tijdens B-finale WK
Sport

Belgische roeiers ontgoochelen tijdens B-finale WK

Op het WK roeien in Nieuw-Zeeland is Tim Maeyens pas vijfde geworden in de B-finale van de skiff. In de totaalstand werd hij elfde. Ook de vrouwelijke roeiers stelden teleur op het WK.

Maeyens had een goede start en lag na 1.200 meter al aan de leiding. De rest van de roeiers volgde echter op 1 seconde en de Zweed Lassi Karonen kon onze landgenoot als eerste voorbij.

Maeyens kon enkel nog de Amerikaan Jurkowski achter zich houden en kwam als vijfde over de finish. De overwinning was voor Karonen.

De roeier geeft toe dat hij een slechte wedstrijd had, maar geeft zijn hoop op de Olympische Spelen nog niet op. "Er is nu wel een barstje in mijn Olympische droom gekomen maar dat zal zich wel herstellen zeker? Eerst ga ik evalueren wat hier allemaal fout gegaan is", aldus Maeyens.

Hammond en Geentjes

Ook de vrouwelijke roeiers Joanna Hammond en Evi Geentjes konden op het WK geen potten breken. In de B-finale van de lichte dubbeltwee werd het duo vierde. In de eindstand behaalden ze een tiende plaats.

Topsportcoördinator William Defraigne is alvast ontgoocheld door het resultaat. Hammond en Geentjes hebben de afgelopen twee jaar namelijk op elke WB-manche de A-finale gehaald. "Hun eerste WK-deelname is een tegenvaller", klinkt het.

Archiefbeeld

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties