Benteke en Cuypers in top 20 beste betaalde voetballers in Amerika, Messi spant (natuurlijk) de kroon Sport
Benteke en Cuypers in top 20 beste betaalde voetballers in Amerika, Messi spant (natuurlijk) de kroon
Sport

Benteke en Cuypers in top 20 beste betaalde voetballers in Amerika, Messi spant (natuurlijk) de kroon

De Major League Soccer heeft de lonen van dit seizoen bekendgemaakt, en niet verrassend staat Lionel Messi bovenaan met een jaarsalaris van 19 miljoen euro. Dit maakt hem de best betaalde speler in de Amerikaanse competitie. Ook Christian Benteke, Hugo Cuypers en Joseph Paintsil staan in de top 20.

Wat verdient Lionel Messi bij Inter Miami?

Messi, die bij Inter Miami speelt, heeft een jaarsalaris van 19 miljoen euro, wat nog steeds een record is voor de MLS en aanzienlijk hoger dan de rest van de competitie. Hoewel dit bedrag klein lijkt in vergelijking met wat de Argentijnse wereldkampioen verdiende bij FC Barcelona en PSG, komen daar nog extra inkomsten bij uit persoonlijke deals met Apple en Adidas.

Beckham tast in de portefeuille

Lorenzo Insigne van Toronto (ex-Napoli) en Sergio Busquets (ex-Barça) van Inter Miami maken de top drie compleet. Inter Miami, de club van David Beckham, geeft in totaal het meeste uit aan salarissen, namelijk zo’n 38,5 miljoen euro. Opvallend is dat Jordi Alba met 1,4 miljoen euro relatief weinig verdient in vergelijking met zijn voormalige teamgenoten.

En de Belgen?

Ook de Belgen doen het goed in de VS. Christian Benteke, met 11 doelpunten in 11 wedstrijden bij DC United, staat met een gegarandeerd salaris van 4 miljoen euro op de elfde plaats. Hugo Cuypers, die in de winter AA Gent verruilde voor Chicago Fire, verdient jaarlijks 3,25 miljoen euro. Joseph Paintsil, die van Genk naar LA Galaxy ging, verdient 3,1 miljoen euro per jaar en is daarmee de grootverdiener bij LA Galaxy.

Dante Vanzeir krijgt 1,4 miljoen euro bij New York Red Bull. Brecht Dejaegere verdient 1 miljoen bij Charlotte FC, terwijl ex-jeugdinternational Logan Ndenbe bij Sporting Kansas City 375.000 euro ontvangt.

(Bron: hln.be – Intropic: Screen grabs YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties