Boksfans maken zich grote zorgen over nieuwe regel voor kamp tussen Tyson en Paul Sport
Boksfans maken zich grote zorgen over nieuwe regel voor kamp tussen Tyson en Paul
Sport

Boksfans maken zich grote zorgen over nieuwe regel voor kamp tussen Tyson en Paul

Boksfans maken zich zorgen over een specifiek detail van het aanstaande gevecht tussen Mike Tyson en Jake Paul. Nee, het is niet het feit dat een 27-jarige gaat vechten tegen iemand die 31 jaar ouder zal zijn tegen de tijd dat ze de ring betreden, en tegen wie artsen gezondheidswaarschuwingen hebben afgegeven. Ook is het niet de aankondiging dat dit gevecht tweeminutenrondes zal hebben, waarbij Tyson het 'een showgevecht' noemt maar belooft dat kijkers zich kunnen verheugen op een ‘echt gevecht’.

In feite, ondanks wat Tyson eerder zei, is het gevecht nu goedgekeurd als een professionele wedstrijd, wat betekent dat het op de professionele records van de bokser zal komen te staan. Jake Paul was acht jaar oud toen Tyson voor het laatst een professionele wedstrijd vocht, waarbij de toen 38-jarige zijn zesde carrièreverlies leed tegen Kevin McBride in 2005. Deze keer zijn mensen bezorgd over het bericht van ESPN dat de boksers geen hoofdbescherming zullen dragen.

Geen hoofdbescherming tijdens Tyson vs Paul

Het gaat om acht rondes van elk twee minuten, maar boksfans maken zich zorgen dat het ontbreken van hoofdbescherming en de toestemming voor knock-outs zou kunnen betekenen dat het voor iemand slecht zal aflopen. In een gevecht tussen een 27-jarige en een 58-jarige zou je waarschijnlijk je geld inzetten op de jongere man, maar mensen die reageren op de 'geen hoofdbescherming'-regel vragen zich af of Paul 'letterlijk doodgeslagen zal worden met één klap'. Tyson won zijn eerste 19 professionele gevechten door knock-out, waarvan een dozijn in de eerste ronde.

(lees verder onder de afbeelding)

"Ben benieuwd wat dit kind kan tegen mij"

Natuurlijk was hij destijds nog geen 20 jaar oud en wanneer hij de ring betreedt met Paul, zal dit het grootste leeftijdsverschil ooit zijn in een professionele bokswedstrijd, maar velen herinneren zich nog steeds wat 'Iron Mike' kon aanrichten in de ring. Anderen hebben dan weer gezegd dat dit gevecht 'geen grap meer is' nadat de regels zijn aangekondigd en vermoeden dat 'Jake waarschijnlijk dit hele gevecht zal domineren'. "Ik kijk er erg naar uit om de ring in te gaan met Jake Paul," zei Tyson eerder over zijn aanstaande gevecht.

"Hij is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid als bokser, dus het zal erg leuk zijn om te zien wat de wil en ambitie van een 'kind' kan doen met de ervaring en vaardigheid van een GOAT. Nu ben ik van plan om hem af te maken." Dat klinkt onheilspellend. Het gevecht zal plaatsvinden op 20 juli en worden gestreamd op Netflix.

(Bron: LADbible)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties