Bond wil Carcela zes speeldagen schorsen Sport
Bond wil Carcela zes speeldagen schorsen
Sport

Bond wil Carcela zes speeldagen schorsen

De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond heeft dinsdag zes speeldagen schorsing, waarvan vier effectief en twee met uitstel, gevraagd voor Standard-middenvelder Mehdi Carcela voor zijn slag in het gezicht van OHL-speler Bjorn Ruytinx. Ze stelde hem ook een boete van 400 euro voor.

De verdediging van Carcela, die zondagnamiddag een vuistslag uitdeelde aan OHL-speler Björn Ruytinx, vraagt vrijspraak omwille van "onweerstaanbare drang". Volgens Standard was de reactie van Carcela "begrijpelijk", gezien de provocaties van de OHL-spits. De uitspraak volgt dinsdagnamiddag, na beraadslaging van de Geschillencommissie.

Mehdi Carcela verscheen dinsdagmiddag met de advocaat van Standard in het bondsgebouw, de geteisterde enkel stevig ingetapet. "In een burgerlijke rechtbank zouden we 'onweerstaanbare drang' kunnen inroepen", zei de verdediging. "Gezien het feit dat Ruytinx voorafgaand aan het incident Carcela tot tweemaal toe zwaar aanpakte. Ruytinx zei bovendien twee minuten eerder al aan Mehdi dat hij nog een draagberrie zou nodig hebben. Daarenboven is er nog de kniestoot terwijl Mehdi op de grond lag, en de glimlach van Ruytinx. Dat een mens dan de controle over zichzelf verliest, lijkt ons begrijpelijk. Wij vragen dan ook de vrijspraak."

Carcela zelf gaf vooral aan dat de gele kaart voor Ruytinx de druppel was. "Toen ik zag dat hij slechts geel kreeg, kon ik me niet meer bedwingen. Ik voelde mij absoluut niet beschermd, en bovendien dacht ik terug aan de zware blessure die ik in 2010 opliep tegen Genk. Toch wil ik Ruytinx ook vergeven voor zijn acties", zei de Marokkaanse middenvelder. "We zijn allemaal mensen, het is niet aan mij om hem te veroordelen."

Ruytinx moet volgende week dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen.

Lees ook:

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties