Britse fan krijgt vijf jaar stadionverbod voor racisme Sport
Britse fan krijgt vijf jaar stadionverbod voor racisme
Sport

Britse fan krijgt vijf jaar stadionverbod voor racisme

Een fan van de Engelse tweedeklasser Millwall heeft van een Londense rechtbank een stadionverbod van vijf jaar en een boete van 577,5 euro gekregen voor racistische uitingen aan het adres van Leeds United-aanvaller El-Hadji Diouf. Millwall zelf wil de supporter nooit meer zien en legde hem een levenslang stadionverbod op voor de thuiswedstrijden.

De 53-jarige Gerrard Scanclon, een koerier, werd aangehouden nadat op de beelden van televisiezender Sky Sports te zien was hoe hij samen met enkele andere fans racistische verwijten naar het hoofd van Diouf slingerde. De feiten dateren van de competitiewedstrijd van 18 november. Volgens de politie gaf de beschuldigde de feiten woensdag ook toe voor de rechtbank.

Millwall verklaarde geschokt te zijn na het zien van de beelden. "We zijn diep bedroefd dat dit gebeurd is", aldus Millwall-aanvoerder Danny Shittu. De clubleiding beloofde in de toekomst elke vorm van racisme streng te zullen aanpakken.

Belga Foto Photo News: El-Hadji Diouf

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties