Bulgaarse international naar Oud-Heverlee Leuven Sport
Bulgaarse international naar Oud-Heverlee Leuven
Sport

Bulgaarse international naar Oud-Heverlee Leuven

Oud-Heverlee Leuven heeft donderdag de Bulgaarse verdediger Ivan Bandalovski gecontracteerd. De 26-jarige international, die van CSKA Sofia overkomt, tekende een contract voor drie seizoenen aan Den Dreef. Dat maakte OHL donderdagavond bekend.

De aanvallend ingestelde rechterflankverdediger, die ook op de rechtshalf uit de voeten kan, moet bij de Leuvense eersteklasser het uitvallen van de geblesseerde Gunther Vanaudenaerde helpen opvangen. Die is drie maanden buiten strijd na een scheenbeenbreuk.

Bandalovski leerde in zijn thuisland voetballen bij de jeugd van Levski Sofia. Op zijn zeventiende verhuisde hij naar Litex Lovech, waarmee hij al snel zijn debuut maakte in de Bulgaarse hoogste klasse. Feyenoord zag wel wat in de rechtsvoetige Bulgaar en haalde hem naar Rotterdam. In de Eredivisie kon Bandalovski zich echter niet doorzetten en na anderhalf seizoen keerde hij terug naar Lovech.

Begin 2008 versierde Bandalovski een transfer naar Lokomotiv Sofia en in de herfst van 2010 verkaste hij naar topclub CSKA Sofia, waar hij zo'n 65 wedstrijden speelde. CSKA kampt momenteel echter al een tijdje met financiële problemen en daarom keek de twaalfvoudige international uit naar een nieuwe sportieve uitdaging.

Belga Archieffoto PN: Bandalovski (rechts)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties