Chris Froome blij met Tourparcours: "Voor elk wat wils" Sport
Chris Froome blij met Tourparcours: "Voor elk wat wils"
Sport

Chris Froome blij met Tourparcours: "Voor elk wat wils"

Titelverdediger Chris Froome is tevreden met het parcours van de Tour 2014. Dat vertelde de Brit woensdag na de voorstelling van de omloop in Parijs.

"Ik vind het prima. Het is uitdagend en er zit voor elk wat wils in, wat goed is voor de Tour. Dit is precies wat we nodig hebben", reageerde de Sky-renner.

In de vijfde rit, die start vanuit Ieper, worden de renners de kasseien opgestuurd. "Die gaan het zeker interessant maken. Voor ons vormen ze een klein risico want je kan er vallen of technische problemen hebben, maar dit is wat de wedstrijd zo opwindend maakt."

Froome is ook tevreden met de aankomst in rit 10 op La Planches des Belles Filles, waar hij in 2012 al eens het zegegebaar mocht maken.

"Dat was toen een heel speciale dag voor mij. Het wordt zeker bijzonder om daar terug te keren volgend jaar. Net zoals toen wordt het opnieuw de eerste aankomst bergop. Dat is altijd een belangrijke afspraak voor de klassementsrijders."

Eén tijdrit

Op de voorlaatste dag staat een tijdrit van 54 km op het programma. Het is de enige afspraak tegen de klok in de Tour 2014.

"Ik denk dat we genoeg tegen de tijd zullen kunnen rijden, vooral omdat het een tijdrit van 54 km is. Daar wordt de race zeker in een definitieve plooi gelegd. Het parcours is vlak en lang. De tijdsverschillen zouden wel eens groot kunnen zijn."

Foto: AFP Chris Froome

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties