Club verslaat Cercle in Brugse derby Sport
Club verslaat Cercle in Brugse derby
Sport

Club verslaat Cercle in Brugse derby

Club Brugge heeft het in het Jan Breydelstadion met 1-0 gehaald van stadsgenoot Cercle. Een prachtig schot van Dirar in de 55ste minuut zorgde voor de beslissing.

In een eerste helft die volledig op slot zat viel er bitter weinig te beleven. Beide ploegen speelden afwachtend en hadden weinig zin om te spel te maken. Club claimde nog een penalty toen Reis Refaelov aantikte, maar scheids Delferiere ging niet op het protest van de blauw-zwart in.

Het was wachten op een flits van Nabil Darir. Cercle gaf de spits van Club te veel ruimte, en Dirar schoot schitterend binnen. Enkele minuten later stonden de bordjes al bijna terug gelijk toen Jorgazevic een prachtige trap van Neto ietwat onhandig tegen de pal duwde. Jorgazevic maakte, net als zijn coach Daum, zijn debuut voor club.

Na de goal werd de wedstrijd interessanter: Rudy zag een schot afgeblokt door Høgli, de rebound ging via de lat over. Aan de andere kant trapte Zimling via een Cercle-been tegen de paal.

In de slotfase was het toch bibberen voor Club, maar uiteindelijk hield blauw-zwart stand. In de tussenstand blijft Cercle wel nog boven Club staan. Cercle staat derde met 26 punten, Club deelt met 25 punten de vierde plaats met Standard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties