Coach krijgt bijna hartaanval wanneer doelman vrije trap bewust binnen laat. Maar wacht... Sport
Coach krijgt bijna hartaanval wanneer doelman vrije trap bewust binnen laat. Maar wacht...
Sport

Coach krijgt bijna hartaanval wanneer doelman vrije trap bewust binnen laat. Maar wacht...

Opmerkelijke gebeurtenis in de Braziliaanse voetbalcompetitie: Corinthians-doelman Cassio (36) verraste iedereen door bewust een vrije trap toe te laten in het doel. De ervaren Braziliaan wist echter duidelijk wat hij deed.

Dit gebeurde een kwartier voor het einde van de wedstrijd in de Braziliaanse Serie A tussen Corinthians en Atlético Mineiro, waar de stand op dat moment 1-1 was. Spanning alom, maar Cassio besloot de spanning met een zeer opvallende zet nog wat groter te maken. De doelman, ooit reservedoelman bij PSV in de beginjaren van zijn carrière, liet namelijk een vrije trap van de bezoekers bewust het doel in gaan.

Opschudding in het hele stadion

Cassio sprong op het laatste moment weg van de bal en zorgde voor opschudding in het hele stadion. Op dat moment dachten bijna alle toeschouwers dat hij Atlético Mineiro eigenhandig de voorsprong schonk. Cassio bleek echter geen saboteur te zijn, maar eerder een doorgewinterde kenner van het voetbalreglement. Atlético Mineiro had namelijk een indirecte vrije trap gekregen, een spelhervatting die gefloten kan worden zonder dat er een fysieke overtreding is begaan op een speler.

De scheidsrechter gaf dit duidelijk aan door zijn hand op te steken voordat de vrije trap werd genomen. Bij een indirecte vrije trap mag de bal niet direct door de nemer in het doel worden geschoten. Aangezien de vrije trap van de speler van Mineiro door niemand anders werd aangeraakt, handelde Cassio correct door de bal in het doel te laten gaan. Zonder aanraking door een andere speler zou een eventueel doelpunt immers niet geldig zijn, en dus mocht Cassio het spel hervatten met een doeltrap.

Trainer kreeg het bijna aan zijn hart

Een geniaal moment, hoewel niet iedereen even snel de gevolgen van deze opmerkelijke gebeurtenis doorhad. Sommige spelers van Atlético Mineiro begonnen zelfs al te juichen, omdat ze dachten dat ze een cadeautje van een doelpunt hadden ontvangen. Ook Mano Menzes, de coach van Corinthians, was verbaasd over de actie van zijn doelman. De Braziliaanse trainer verscheen op televisie terwijl hij lachend met zijn hand op zijn hart een teken gaf aan Cassio. Cassio hoefde hem dat niet nog eens te flikken. De eindstand bleef 1-1. Bekijk hieronder de beelden van het opmerkelijke moment:

(Bron: hln.be)

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties