Covid in, Evenepoel out. Maar: "Moeten renners nog wel afstappen als ze corona hebben?" Sport
Covid in, Evenepoel out. Maar: "Moeten renners nog wel afstappen als ze corona hebben?"
Sport

Covid in, Evenepoel out. Maar: "Moeten renners nog wel afstappen als ze corona hebben?"

Covid in, Giro out. Dat is het harde verdict voor Remco Evenepoel. De wereldkampioen testte gisterenavond (zondag) positief op covid en moet de Ronde van Italië verlaten. Na zijn winst in de tijdrit waren er al ‘signalen’ dat er iets scheelde. “Ik heb last van een verstopte neus, laten we hopen dat het geen virus is,” klonk het.

Evenepoel gaf ook toe dat het niet de allerbeste tijdrit was die hij ooit reed. Wat later kwam dus het harde verdict: covid en naar huis. Heel wat fans en wieleranalisten hadden eerder ook al opgemerkt dat Evenepoel er tijdens het flashinterview niet echt fris uitzag. Een van die analisten is journalist Raymond Kerkhoffs, die een (covid)bommetje dropte…

"Geen 9-5 job"

Op Twitter schreef Kerkhoffs het volgende: “Dacht vanmiddag al bij interview; Evenepoel heeft zijn jeugdige elan eraf gereden in deze tijdrit. Covid is dus de boosdoener. Maar moeten renners nog wel afstappen als ze geen klachten hebben? Lijkt nu alsof Covid alleen nog maar in wielrennen bestaat.” En wie anders dan teambaas Patrick Lefevre kroop meteen in zijn pen om de journalist van repliek te dienen.

(lees verder onder de tweet)

“Ja Raymond. Je weet nooit wat er onderhuids gebeurt. Het is geen 9-5 job. Geen enkel risico,” schreef hij. Eerder had Lefevre ook al het volgende gezegd: “Ik wens Remco het beste herstel toe en hoop dat iedereen onze keuze en zijn privacy respecteert. Remco zal sterker terugkomen.” De ouders van Evenpoel vernamen trouwens de exit van hun zoon via… zijn verzorger. Die zei: “Remco vroeg me of zijn papa wilde bellen. Zelf kon hij het niet.”

(Intropic: BSR Agency)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties