De Bruyne debuteert sterkt maar verliest Sport
De Bruyne debuteert sterkt maar verliest

Kevin De Bruyne heeft zijn eerste match in het shirt van VfL Wolfsburg verloren met 1-3. De Rode Duivel speelde in eigen huis een sterke match tegen Hannover 96, maar vooral de verdediging van Wolfsburg liet het afweten.

Op het halfuur stond het 0-1 voor de bezoekers dankzij Rudnevs. De Bruyne, die daarvoor al bijna een assist had afgeleverd bij Olic, drukte door en amper 7 minuten laten hingen de bordjes weer in evenwicht. Olic profiteerde van een foutje van Hannover-doelman Zieler.

Meteen na de rust nam Hannover een vliegende start en dat resulteerde in de 50e minuut in een goal van Bittencourt. Ook na dat doelpunt bleef De Bruyne kansen creëren maar scoren kon hij niet. Bittencourt strafte die missers 20 minuten voor affluiten af: 1-3.

Voor Wolfsburg was het de eerste nederlaag in bijna drie maanden. Het mist zo de kans om de top-4 binnen te sluipen met het oog op de Duitse Champions League-tickets.