De fenomenale (own)goal van Robin Van Persie (video) Sport
De fenomenale (own)goal van Robin Van Persie (video)
Sport

De fenomenale (own)goal van Robin Van Persie (video)

Niet moeilijk dat ie 332.800 euro per week schept...

Helaas, in tegenstelling tot ons gaan onze noorderburen NIET naar het EK in Frankrijk. Da’s pijnlijk voor een voetballand dat zich doorgaans al vóór de eerste kwalificatiematch groepswinnaar waant, maar dat is nu eenmaal het leven.

Gisterenavond kregen ze hun allerlaatste (water)kans om volgend jaar alsnog mee af te zakken naar La Douce France. Winnen moesten ze tegen Tsjechië, en ook IJsland moest de drie punten gaan halen in Turkije. Het verdict? Beide teams verliezen. Over & out. En voor Nederland liep werkelijk alles mis tegen het veredelde, Tsjechische B-elftal.

Waar Robin Van Persie op het WK in Brazilië nog een superman-goal maakte tegen Spanje, kopte de 32-jarige aanvaller gisteren de 0-3 behoorlijk elegant tegen de eigen netten. Een overheerlijke, ironische kers op de allang ingestorte EK-taart. En dat voor zijn 50ste interlandgoal. Pijnlijk voor een Fenerbahçe-spits die 1.386.667 euro per maand verdient. Dat komt neer op 66.560 euro per dag of 16.640.000 per jaar.

Soit, Huntelaar en toch weer Van Persie milderden nog tot 2-3, maar het oranje kalf was allang verdronken. Britse oud-voetballer en huidig commentator Gary Lineker wist de tragedie netjes te verwoorden: "Good heavens, Holland have turned into Andorra".

Le moment suprême even herbeleven? Onderstaande playknop vraagt erom. (KDN)

Op het WK in Brazilië (2014) deed Van Persie het een pak beter:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties