De Hollanders kunnen niet mee, olé, olé! Sport
De Hollanders kunnen niet mee, olé, olé!

De Hollanders mochten er vanavond dan wel vervaarlijk uitzien met hun voor de gelegenheid zwarte outfit, maar van onze Rode Duivels hadden ze niet terug.

Vanavond speelden de Rode Duivels hun laatste voorbereidingswedstrijd voor de start van de WK-voorronde. Dat deden ze tegen de zo zelfverzekerde Oranje rakkers, die werden afgemaakt met 4-2.

Al na twintig minuten trapte Benteke de bal keihard in de netten van de Hollanders, waarna de stand tot aan de rust 1-0 bleef. Terug uit de kleedkamers begon het tij eventjes te keren: de Oranje rakkers waren blijkbaar goed uitgerust terug op het veld gekomen. In de 54ste minuut wist Narshingh in het rode doel te scoren. De Rode Duivels stonden zo perplex dat Huntelaar nauwelijks een minuut later een bal in Belgisch doel trapte. Het was 1-2 voor de Hollanders, en ze leken al zeker van hun overwinning te zijn.

Maar de Duivels, die vochten dapper terug. In de 75ste minuut scoorde Mertens, in de 77ste minuut deed Lukaku er nog eentje bij. Toen stonden we dus 3-2 voor, maar Vertonghen knalde er in de 82ste minuut ook nog eentje in.

België-Holland. 4-2. Eat this, keeskoppen! In de video onder kan je de voornaamste momenten van de wedstrijd nog eens op een rijtje zien. (SL)