Dikke blunder van Antwerp heeft verregaande gevolgen in de Champions League: "We hebben fout gemaakt" Sport
Dikke blunder van Antwerp heeft verregaande gevolgen in de Champions League: "We hebben fout gemaakt"
Sport

Dikke blunder van Antwerp heeft verregaande gevolgen in de Champions League: "We hebben fout gemaakt"

Antwerp scheert momenteel hoge toppen in het (Europese) voetbal, maar administratief loopt het op de Bosuil blijkbaar niet allemaal op wieltjes. Een administratieve blunder heeft zo verregaande gevolgen voor de Champions League-campagne.

Toen op de website van de UEFA de Europese spelerslijst verscheen, zal trainer Mark van Bommel eens goed gevloekt hebben. Nergens op de lijst te vinden: linksachter Sam Vines. Wel op de lijst: Björn Engels en Dorian Dessoleil, twee centrale verdedigers die onder van Bommel nog geen minuut speelden. “Sammy is teleurgesteld,” reageerder de Antwerp-trainer. Ja, dat zal wel!

"We hebben een fout gemaakt"

Tijdens een persconferentie moest van Bommel natuurlijk tekst en uitleg geven. Nee, het is geen tactische zet. En ja, we hebben dit niet goed gedaan, klonk het bij de Nederlander. “We hebben een fout gemaakt, en die kan niet meer worden rechtgezet,” vertelde van Bommel. Vines viel vlak voor de interlandbreak tegen Union uit en is aan het revalideren, maar wordt voor het einde van de groepsfase van de Champions League terug fit verwacht.

Wat met Engels en Dessoleil?

“Hoe hij daarmee om gaat? Tja... Iedereen wil op die lijst staan hé. Natuurlijk is hij teleurgesteld. Maar hij focust zich nu op zijn revalidatie, dat is het allerbelangrijkste,” zei van Bommel. En wat nu met Dessoleil en Engels? Eerder had de Antwerp-trainer al laten uitschijnen dat Dessoleil geen speelkansen zou krijgen, nu klink het ietwat anders. “Op dat moment zei ik inderdaad ‘nee’ op die vraag. Maar het kan altijd veranderen hé,” zei hij. En Engels? “Björn is aan het revalideren. Hij heeft al een aantal dagen een klein beetje met de groep meegetraind. Dat bouwen ze langzaamaan op, zoals we met elke geblesseerde doen. Geleidelijk, en niet meteen van 0 naar 100,” besloot van Bommel.

(Bron: hln.be - Intropic: YouTube en Instagram Sam Vines)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties