Dillon Danis onthult wat hij verdiende aan 'meest schandelijke bokskamp ooit' tegen Logan Paul Sport
Dillon Danis onthult wat hij verdiende aan 'meest schandelijke bokskamp ooit' tegen Logan Paul
Sport

Dillon Danis onthult wat hij verdiende aan 'meest schandelijke bokskamp ooit' tegen Logan Paul

MMA-vechter Dillon Danis - die een weddenschap aanging met Logan Paul voorafgaand aan hun veelbesproken bokskamp van afgelopen zaterdag - heeft zich blijkbaar niet gehouden aan zijn deel van de afspraak. Het 'crossover'-boksen blijft nog altijd heel veel aandacht trekken en dat was zaterdag niet anders. KSI werd verslagen door Tommy Fury, in wat een controversiële puntenbeslissing was, terwijl het voorprogramma van Dillon Danis tegen Logan Paul net zo, euhm, gebeurtenisvol was. Beide kampen vonden plaats in een uitverkochte AO Arena in Manchester.

Logan Paul domineerde Danis in de rondes één tot zes, terwijl die laatste nauwelijks iets ondernam om Paul het leven zuur te maken. De laatste ronde liep vervolgens uit op chaos toen Danis probeerde Paul illegaal naar de grond te worstelen, waarna de beveiliging de ring bestormde. "Een schande is het! De meest schandelijke bokskamp ooi. Ze verpesten het boksen," tweette één persoon. Een ander zei: "Absolute vernedering voor de echte boksers en de bokssport."

"Nooit handen geschud"

Paul pakte de overwinning en vele fans waren de weddenschap nog niet vergeten die hij maakte met Danis. In een interview op Piers Morgan Uncensored, werd Danis ook hier naar gevraagd. De afspraak was blijkbaar dat hij al zijn geld zou inleveren als hij het gevecht verloor. Maar het lijkt erop dat de MMA-vechter zich heeft teruggetrokken uit de overeenkomst. Danis beweerde dat omdat de twee 'nooit handen schudde', de weddenschap nooit officieel was.

(lees verder onder de video)

Hoeveel verdiende Danis? 

Hij onthulde later ook hoeveel hij verdiende aan het gevecht, wat volgens hem meer dan 1 miljoen dollar is. Danis dringt er ook op aan dat de beelden van de kamp opnieuw bekeken worden en vecht het resultaat aan. Reden? Op een bepaald moment zit Danis op zijn knieën en lijkt hij Paul neer te willen halen of met zich mee te trekken. Op dat moment komt een lid van Pauls beveiliging kort in de ring. Dat was echter niet nodig, want de scheidsrechter splitste de twee en de wedstrijd ging verder.

Om die reden vindt Danis dat hij reden heeft om het wedstrijdresultaat aan te vechten. Hij schreef op X: "Er waren meerdere overtredingen, vandaag zal ik mijn beroep indienen bij de commissie." De regelgevende richtlijnen van de Association of Boxing Commissions and Combat Sports luiden inderdaad: "Niemand anders dan de deelnemers en de scheidsrechter mag tijdens een wedstrijd de ring betreden." Wordt dus misschien nog vervolgd...

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties