Dit verdienden de scheidsrechters op het WK voetbal in Qatar Sport
Dit verdienden de scheidsrechters op het WK voetbal in Qatar
Sport

Dit verdienden de scheidsrechters op het WK voetbal in Qatar

Voetbalscheidsrechters (en scheidsrechters in het algemeen) maken meestal niet veel vriendjes. Toegegeven, ook wij bezondigen ons soms aan gevloek en getier op de man (of vrouw) in het zwart (of een andere kleur). En we moeten ook meteen toegeven dat we zelf de job niet zouden willen uitoefenen, nog voor geen… Ja, voor wat eigenlijk? Want wat verdienen die heren en dames scheidsrechters nu in feite?

De Spaanse sportkrant AS onthulde wat de scheidsrechters verdienden op het veelbesproken WK in Qatar. Na het bekijken van de cijfertjes, denken we toch aan een carrièreswitch. Hoewel de krant meteen ook verduidelijkte dat de scheidsrechters op het WK gemiddeld drie keer meer binnen harkten dan in de Champions League. En uiteraard is het nog steeds een peulschil in vergelijking met de heren Messi, Mbappe en Neymar.

Vast bedrag en premies

De Pool Szymon Marciniak, die de leiding had over de finale tussen Argentinië en Frankrijk, zag zijn bankrekening aandikken met een slordige 86.000 euro. Niet slecht voor een maandje ‘werken’. Hij floot naast de finale ook nog twee wedstrijden in de poulefase. Maar wat met de andere 35 scheidsrechters, 69 assistent-scheidsrechters en 24 VAR-scheidsrechters die volgens de FIFA deelnamen aan het tornooi in Qatar?

Dit verdienden de scheidsrechters op het WK voetbal in Qatar

Elke scheidsrechter kreeg een vast bedrag voor het gehele WK met daar bovenop premies per wedstrijd. Opvallend is bijvoorbeeld wel dat de premie voor een achtste finale even hoog ligt als die voor de finale. Een overzicht…

- Scheidsrechter: vast bedrag € 70.000, premie poulefase € 3.000, premie knock-out fase € 10.000

- Assistent: vast bedrag € 25.000, premie poulefase € 2.500, premie knock-out fase € 5.000

- Video referee: vast bedrag € 25.000, premie poulefase € 3.000, premie knock-out fase € 5.000

(Bron: AS en manners.nl - Foto's: BSR Agency)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties