Dreigt uitzetting uit Saudi-Arabië voor Cristiano Ronaldo nadat hij in zijn ballen kneep? Sport
Dreigt uitzetting uit Saudi-Arabië voor Cristiano Ronaldo nadat hij in zijn ballen kneep?
Sport

Dreigt uitzetting uit Saudi-Arabië voor Cristiano Ronaldo nadat hij in zijn ballen kneep?

Cristiano Ronald greep vorige week dinsdag tijdens de wedstrijd van Al Nassr tegen Al Hilal voor de ogen van de fans naar zijn klokkenspel, en dat wordt in Saudi-Arabië niet echt op prijs gesteld. De roep om zijn ‘uitzetting’ uit het land klinkt heel luid. Ronaldo speelde de hele wedstrijd, die uiteindelijk uitliep op een 2-0 nederlaag voor zijn team.

Toen de 38-jarige Ronaldo het veld verliet, leek hij naar zijn kruis te grijpen, terwijl de toeschouwers de naam van Lionel Messi begonnen te scanderen in het King Fahd International Stadium in Riyad. Ronaldo's ‘gebaar’ in het openbaar wordt volgens talkSport als illegaal beschouwd in Saoedi-Arabië. Nadat de video de ronde deed op sociale media, heeft een advocaat genaamd Nouf bin Ahmed aangedrongen op zijn uitzetting.

(lees verder onder de video)

"Arrestatie en deportatie"

De advocaat zei dat hij een klacht had ingediend bij het Saudische Openbaar Ministerie en hij beschuldigde Ronaldo van het plegen van 'een misdaad van openbare onfatsoenlijkheid'. "Het wordt beschouwd als een misdaad van publieke oneer, en het is een van de misdaden die arrestatie en deportatie met zich meebrengt als het wordt gepleegd door een buitenlander," zei Ahmed via Twitter.

Ronaldo werd ook bekritiseerd door de Saoedische verslaggever Ozman Abu Bakr, die de actie van de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar ‘een immoreel en onbeschoft gebaar tegen de toeschouwers’ noemde en hij eiste dat zijn contract zou worden beëindigd. Het Spaanse Marca meldde echter dat Ronaldo mogelijk naar zijn kroonjuwelen greep nadat hij tijdens de wedstrijd een ‘klap op zijn geslachtsdelen’ had gekregen. Wordt zeker en vast nog vervolgd…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties