Dries Mertens en Kat Kerhofs blijven nog jaartje langer in Turkije en Driesje krijgt weer een monsterloon Sport
Dries Mertens en Kat Kerhofs blijven nog jaartje langer in Turkije en Driesje krijgt weer een monsterloon
Sport

Dries Mertens en Kat Kerhofs blijven nog jaartje langer in Turkije en Driesje krijgt weer een monsterloon

Dries Mertens zien we helaas al twee jaar niet meer in het shirt van de Rode Duivels (al hadden we dit EK gerust één van de flitsen van Dries kunnen gebruiken), maar hij is op zijn 37ste nog wel gigantische potten aan het breken in Turkije bij Galatasaray.

Zo maakte hij dit jaar maar liefst 10 goals en deelde 16 assists uit voor de Turkse landskampioen. Niet slecht voor een voetballer die richting de 40 jaar gaat. Die waanzinnige statistieken werden beloond met een gloednieuw contract en daar tegenover staat weer een stevig monsterloon.

Veelvoud van de best betaalde speler in België

Iedereen vroeg al vaak aan de kleine Belg of hij zijn carrière niet wil afsluiten in de Belgische competitie, maar het bedrag dat hij in Turkije krijgt is een veelvoud van topspelers in België. Zo is Simon Mignolet de best betaalde speler in de Jupiler Pro League met een brutto maandloon van 82.360 euro. Op jaarbasis is dat iets minder dan een miljoen. Maar van dat bedrag gaat nog meer dan 30% naar de Belgische staat.

Allemaal dingen waar Mertens geen rekening met moet houden en in vergelijking met de beste betaalde spelers in België krijgt hij weer een monsterloon. Zo zou Dries in het seizoen 2024/2025 een loon krijg van maar liefst 2,9 miljoen euro en dat allemaal netto uitbetaald.

Kat Kerkhofs en Dries blijven dus nog minimaal een jaar langer onder de Turkse zon wonen. Mertens krijgt trouwens komend seizoen nog het gezelschap van een andere (ex-)Rode Duivel. Michy Batshuayi werd ook naar de Turkse landskampioen gehaald. Een spits die we misschien stiekem ook nog wel hadden kunnen gebruiken het afgelopen EK.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties