EA voorspelt aan de hand van FIFA 23 wie wereldkampioen wordt in Qatar Sport
EA voorspelt aan de hand van FIFA 23 wie wereldkampioen wordt in Qatar
Sport

EA voorspelt aan de hand van FIFA 23 wie wereldkampioen wordt in Qatar

Net zoals bij eerdere wereldkampioenschappen voetbal heeft Electronic Arts (EA) zijn videogame FIFA (in dit geval de 23) gebruikt om de winnaar van het WK 2022 te voorspellen. Voor wie het niet weet: het WK 2022 begint over tien dagen op 20 november en duurt ongeveer een maand. Het gehele spektakel vindt plaats in de zandbak van Qatar. En terwijl veel voetbalfans benieuwd zijn welk team kampioen wordt, denkt EA het antwoord al te hebben…

Op basis van een nieuwe simulatie met de toernooimodus van FIFA 23 heeft EA vastgesteld dat Argentinië de winnaar wordt van het WK 2022. Volgens de FIFA 23-simulatie zal Argentinië het in de WK-finale opnemen tegen Brazilië, waarbij Argentinië met 1-0 aan het langste eind trekt. De eindstrijd zal bepaald worden door een doelpunt van Lionel Messi, die Argentinië het eerste WK sinds 1986 bezorgt.

Hebben ze het weer juist!?

Mocht je denken dat deze voorspelling van FIFA 23 maar een fata morgana is, denk dan nog maar eens… De geschiedenis leert ons immers iets anders. Geloof het of niet, maar EA heeft zijn verschillende FIFA-games gebruikt om de winnaar van de wereldbeker in 2010, 2014 en 2018 te voorspellen.

En guess what… Inderdaad, ze hadden het telkens bij het rechte eind! De toekomst ziet er dus rooskleuring uit voor Messi en de zijnen. Voor FIFA 23 zelf is deze week een grote WK-update uitgebracht met een aantal nieuwe functies. Spelers op PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en pc kunnen de update nu downloaden en uitproberen voordat het WK binnen 10 dagen begint.

(Intropic: EA - FIFA 23)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties