Eden Hazard stopte met voetballen, maar onthult nu wat eigenlijk zijn eerste plan was Sport
Eden Hazard stopte met voetballen, maar onthult nu wat eigenlijk zijn eerste plan was
Sport

Eden Hazard stopte met voetballen, maar onthult nu wat eigenlijk zijn eerste plan was

Er was even speculatie dat na Thorgan en Kylian Hazard ook Eden naar België zou komen om te voetballen, maar dat was volgens de voormalige Rode Duivel nooit aan de orde. De MLS daarentegen wel, zo onthult hij in een gesprek met VOO. "Maar eerlijk gezegd had ik geen zin meer om te voetballen."

Deze zomer was Kylian Hazard al actief bij RWDM, terwijl Thorgan Hazard op zijn beurt terugkeerde naar België en bij Anderlecht tekende. Zou die andere Hazard - Eden, op dat moment zonder club - dan niet het plaatje compleet maken en bij de andere Brusselse club - Union - tekenen? Nee dus. Hazard besloot dat het genoeg was geweest en hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Eden Hazard naar Union?

"Ik naar Union, dat zou iets zijn geweest," zegt hij in een documentairereeks over zijn carrière van VOO. "Stel je voor, dan waren we nu al kampioen. (lacht) Nee, ik wilde niet terugkeren naar België. Er is geen contact geweest met Union. Wel met andere mensen in België en in het buitenland." Een nieuwe bestemming diende zich niet aan. Hazard had wel nog een optie in gedachten: de MLS.

"Ik wilde nog 2 jaar met Benteke voetballen"

"Ik dacht eigenlijk aan stoppen in Amerika. Ik grapte er nog over met Christian Benteke, dat we samen nog twee jaar bij Washington konden voetballen. Samen met mijn maat. Hij scoort nog steeds veel. Dat zou makkelijk zijn geweest, hé. Ik geef de voorzetten, hij scoort." Maar uiteindelijk zette Hazard toch een punt achter zijn carrière.

"Verhuizen schrok me af"

"Het gaat ook niet alleen om het voetbal. Ook verhuizen schrok me af. En eerlijk gezegd had ik geen zin meer om te voetballen. Als ik echt had willen doorgaan, was ik wel vertrokken. Maar ik had het gevoel dat ik het voetbal niet meer nodig had. Alleen spelen om geld te verdienen en me dan twee of drie weken later afvragen: 'Pff, waarom?'"

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties