Eindelijk! Wout van Aert kondigt aan wanneer hij opnieuw gaat koersen Sport
Eindelijk! Wout van Aert kondigt aan wanneer hij opnieuw gaat koersen
Sport

Eindelijk! Wout van Aert kondigt aan wanneer hij opnieuw gaat koersen

Wout van Aert (29) zal de Giro moeten missen vanwege het feit dat hij nog niet volledig hersteld is van de reeks breuken die hij opliep na zijn val in Dwars door Vlaanderen. Desalniettemin staat hij gepland om al in mei weer te koersen. Zijn beoogde comeback is tijdens de Ronde van Noorwegen (23/5 - 26/5).

Sinds twee weken is Wout van Aert weer aan het fietsen, voornamelijk korte ritjes, meestal richting LAB in Antwerpen, waar hij aan zijn revalidatie werkt. Afgelopen woensdag fietste hij voor het eerst vier uur. Hij traint nog niet voluit, maar werkt aan het opbouwen van volume om binnenkort weer specifieke trainingen te kunnen hervatten

Wanneer gaat Wout van Aert weer koersen?

Van Aert heeft de Ronde van Noorwegen (23/5 - 26/5) als zijn eerste koers sinds zijn blessures aangestipt. Als Van Aert eind mei de Ronde van Noorwegen kan voltooien, kan hij zijn zomer verder plannen. Hij heeft ook al de Belgische kampioenschappen tijdrijden (20/6 in Binche) en wegrit (23/6 in Zottegem) aangekruist. In juli stond eigenlijk een lange hoogtestage op het programma in voorbereiding op de wegrit en tijdrit op de Spelen in Parijs, maar dat plan zal waarschijnlijk moeten wijken.

Rijdt Wout van Aert de Tour de France?

Hoewel het eerst leek dat Van Aert de Tour de France niet zou willen rijden, lijkt zijn standpunt nu veranderd. Bij Visma-Lease a Bike is het immers onzeker of titelverdediger Jonas Vingegaard klaar zal zijn voor de Tour, en zo ja, op welk niveau. Het Nederlandse team probeert Van Aert te overtuigen om toch aan de Tour deel te nemen, met de belofte dat hij zich kan concentreren op etappezeges en zich niet elke dag hoeft op te offeren voor het team, zodat hij de Tour relatief fris kan afsluiten en in topvorm naar de Spelen kan gaan.

(Bron: hln.be – Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties