Essevee: "Francky Dury gaat niet naar Rijsel" Sport
Essevee: "Francky Dury gaat niet naar Rijsel"
Sport

Essevee: "Francky Dury gaat niet naar Rijsel"

Zulte Waregem-trainer Francky Dury werd vanmorgen in de Franse sportkrant L'Equipe uitdrukkelijk genoemd als kandidaat-coach bij Rijsel. Deze namiddag stuurde de West-Vlaamse club echter een persbericht de wereld in. "Een overgang van Francky Dury naar Rijsel is niet aan de orde", klinkt het in het Regenboogstadion.

Volgens Essevee draait alles om een misverstand. L'Equipe meldde dat Rijsel en Dury dinsdag samenzaten in Parijs. Dat klopt, zeggen de West-Vlamingen, maar: "Dat gesprek vond plaats omdat Rijsel interesse had getoond in het werk van onze coach en het succes van onze ploeg. De Fransen wilden polsen naar het 'geheim' achter ons uniek seizoen."

Dat Dury dus in Noord-Frankrijk de naar AS Roma vertrokken Rudi Garcia zou opvolgen, sluit Zulte Waregem uit. "Francky is als hoofdcoach een belangrijke schakel in het succes van onze club. Hij ligt bij ons nog vier jaar onder contract en maakt deel uit van ons project op de lange termijn. Rijsel heeft geen contact met de clubleiding overgenomen, en dus is een overgang niet aan de orde."

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties