Extra motivatie: als RSC Anderlecht kampioen wordt, krijgen de spelers deze premie Sport
Extra motivatie: als RSC Anderlecht kampioen wordt, krijgen de spelers deze premie
Sport

Extra motivatie: als RSC Anderlecht kampioen wordt, krijgen de spelers deze premie

RSC Anderlecht zal zijn spelers flink belonen als ze de landstitel winnen. Er is een bedrag van ongeveer 1,5 miljoen euro gereserveerd om onder de spelers te verdelen, wat neerkomt op gemiddeld 50.000 euro per speler. Het exacte bedrag per speler zal echter variëren op basis van de speelminuten, zoals vastgelegd in een verdeelsleutel.

Sinds 2017 heeft Anderlecht geen Belgische titel meer gewonnen, en de afgelopen jaren was er geen sprake van een kampioenspremie. Maar nu, met cruciale wedstrijden tegen Club Brugge en daarna tegen Antwerp, kan de droogte worden doorbroken. Het is dus logisch dat er een financiële beloning is afgesproken tussen de spelers en de directie van RSCA.

Premie berekend op aantal speelminuten

Het winnen van de titel kan de Brusselse club aanzienlijke inkomsten opleveren. De spelers kunnen rekenen op ongeveer 50.000 euro per persoon, hoewel dit bedrag zal variëren. Spelers die vrijwel elke minuut hebben gespeeld, zoals Zeno Debast of Anders Dreyer, zullen meer ontvangen dan hun teamgenoten die minder vaak in actie kwamen, zoals bijvoorbeeld Nilsson Angulo.

Kwalificatie Champions League

Opvallend is dat RSCA-spelers hetzelfde bedrag kunnen ontvangen als ze als tweede eindigen in de Jupiler Pro League, op voorwaarde dat ze zich deze zomer kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. De Belgische vicekampioen begint in de derde voorronde van het vernieuwde toernooi, en kwalificatie is mogelijk. Deelname aan de Champions League zou voor de recordkampioen een grote financiële meevaller zijn, met een gegarandeerde opbrengst van ongeveer 30 miljoen euro.

(Bron: nieuwsblad.be – Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties