Fans Oranje kunnen tot 800 euro goedkoper naar WK in Brazilië Sport
Fans Oranje kunnen tot 800 euro goedkoper naar WK in Brazilië
Sport

Fans Oranje kunnen tot 800 euro goedkoper naar WK in Brazilië

De all-in-pakketten voor het WK in Brazilië die de Oranjecamping aanbiedt aan Nederlandse voetbalfans kosten, afhankelijk van de formule, tot 800 euro minder dan hetgeen Belgische supporters moeten neertellen. Grote boosdoener voor de Belgen is de veel hogere kost voor het charteren van vliegtuigen. Dat zegt Jokko De Wit van het bedrijf de Oranjecamping, dat zowel het Nederlandse als Belgische fandorp inricht, en wordt bevestigd door de Belgische voetbalbond (KBVB).

Een eerste vergelijking van de verschillende all-in-pakketten leert dat het aanbod aan de Belgische en Nederlandse WK-gangers nagenoeg gelijk is. Al krijgen de Oranjefans volpension aangeboden en moeten supporters van de Rode Duivels zich 'tevredenstellen' met halfpension. Een ander verschil betreft de locatie van de campings. Het Belgische 'Devillage' strijkt neer in Rio de Janeiro, terwijl de Oranjecamping haar tenten opslaat in São Paulo.

De prijzen zijn echter alles behalve gelijk voor beide supportersscharen. Voor de goedkoopste all-in-formules, waarbij je in eigen tent en slaapzak voorziet, moeten Belgische fans 200 euro meer betalen voor de optie 'volledige groepsfase' (3.899 euro) dan Nederlandse fans (3.695 euro). Daar komt bij dat de Oranjefans een reis van 14 dagen aangeboden krijgen, tegenover 12 voor supporters van de Rode Duivels. Voor de optie 'wedstrijd 1+2' betalen Nederlandse fans ongeveer 670 euro minder, wat betreft de optie 'wedstrijd 2+3' is dat maar liefst 840 euro minder.

Hoge vluchtkosten

De aanzienlijke tot grote prijsverschillen worden grotendeels veroorzaakt door de kosten voor de vluchtoperatie, die voor de Belgen veel duurder uitvallen. Gevraagd of charteren dan wel de juiste keuze was, verklaart Jokko De Wit dat "de best mogelijke optie is genomen".

Woordvoerder Stefan Van Loock van de KBVB voegt daar aan toe dat "het chartervliegtuig dat supporters naar Rio vliegt, leeg terugkeert naar België", wat de kostprijs dus aanzienlijk opdrijft. Volgens De Wit kunnen de Nederlanders de gecharterde vliegtuigen veel beter benutten, als gevolg van een aantal binnenlandse verplaatsingen per vliegtuig, en zijn ze zo dus een pak goedkoper af.

'Camping only'

De Oranjecamping maakt deze week overigens bekend hoeveel de optie 'camping only' zal kosten voor de Oranjefans. "De prijs zal dicht in de buurt liggen van wat de Belgische bond aanbiedt", bezweert De Wit. Supporters van de Rode Duivels, die slaapzak, matje en tent mee het vliegtuig op stouwen, zullen alvast liefst 95 euro per persoon per nacht moeten neertellen voor een plaatsje op hun 'Devillage'.

Archiefbeeld ANP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties