FIFA maakt zich (weeral) niet populair door Victoria's Secret-model te kiezen als ambassadrice voor WK vrouwenvoetbal Sport
FIFA maakt zich (weeral) niet populair door Victoria's Secret-model te kiezen als ambassadrice voor WK vrouwenvoetbal
Sport

FIFA maakt zich (weeral) niet populair door Victoria's Secret-model te kiezen als ambassadrice voor WK vrouwenvoetbal

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft zich (weeral) niet echt populair gemaakt door voormalig Victoria's Secret-model Adriana Lima aan te stellen als ambassadrice voor het WK Vrouwenvoetbal. Het vlaggenschip van het internationale vrouwenvoetbal vindt deze zomer tussen juli en augustus plaats in Australië en Nieuw-Zeeland.

FIFA heeft nu Lima, een van de beroemdste Victoria's Secret-modellen ter wereld, gekozen als officiële ambassadrice voor het toernooi. Gezien de enorme stappen die het vrouwenvoetbal de afgelopen tien jaar heeft genomen, heeft deze beslissing uiteraard nogal wat reacties uitgelokt. "Wat zal deze ambassadrice betekenen voor de grote en groeiende groep ambitieuze vrouwelijke voetbalspeelsters en fans die van het spel houden omdat het ons laat zien hoe empowerment en gelijkheid eruit kunnen zien," zei Maya Dodd, voormalig vice-kapitein van Australië.

(lees verder onder de foto)

"Waarom niet iemand die iets betekent in onze sport?"

"Want als een meisje voetbalt, ziet de wereld haar anders,” ging ze verder. "In plaats van complimenten te krijgen over haar mooie uiterlijk of haar mooie jurk, wordt ze gewaardeerd om haar goeie tackles en briljante doelpunten. Ze wordt bewonderd om wat ze kan, in plaats van hoe ze eruit ziet, waardoor ze op gelijke voet komt te staan met haar broers op een manier die het hele traject van haar levensambities kan veranderen."

(lees verder onder de foto)

Deze ‘veroordeling’ werd ook uitgesproken door Gen Dohrmann, voorzitster van Women Sport Australia, die zich afvroeg waarom tweevoudig WK-winnares Megan Rapinoe of de Australische Chelsea-ster Sam Kerr niet als ambassadrice kunnen fungeren. "Het is zeker een andere benadering dan bij de mannen," zei Dohrmann. "Daar zou je Cristiano Ronaldo zien als de posterboy van het WK voor mannen, dus waarom hebben we een supermodel nodig als we Meg Rapinoe zouden kunnen kiezen, of Sam Kerr, of iemand die internationale onderscheidingen heeft in de sport?”

(lees verder onder de foto)

"Ze is gepassioneerd over ons spel"

FIFA-voorzitter Infantino is de laatste tijd wel gewend geraakt aan commotie rond zijn persoon en organisatie. Ook nu laat hij het precies niet echt aan zijn hart komen. "Als je Adriana ontmoet, voel je meteen haar warmte, vriendelijkheid en hoe benaderbaar en gepassioneerd ze is over ons spel,” zei hij in een verklaring. “Ze leeft en ademt 'futebol' en dat is ook de reden waarom ze een uitstekende schakel kan zijn tussen de FIFA en de fans wereldwijd." Lima zelf zei dan weer dat ze zeer dankbaar en vereerd is dat FIFA haar koos.

(Intropic: Unsplash en Instagram Adriana Lima)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties