Geen nieuw Belgisch omkoopschandaal Sport
Geen nieuw Belgisch omkoopschandaal
Sport

Geen nieuw Belgisch omkoopschandaal

Er is een einde gekomen aan de Babylonische spraakverwarring die ontstond nadat Europol bekendmaakte dat er ook een Belgisch luik was aan het wereldwijde gokschandaal in het voetbal. Na contact tussen het federaal parket en Europol blijkt dat er géén nieuwe feiten over matchfixing in België gevonden werden.

Lees ook

“Europol had het wel degelijk over het dossier dat een paar jaar geleden door onze Duitse collega’s in Bochum onderzocht is”, zo reageerde het federaal parket. “Uit dat dossier, met spilfiguren Ante Sapina en Mario Cvrtac, zijn ook negentien Belgische wedstrijden uit het seizoen 2008-2009 in tweede klasse als verdacht naar voren gekomen. Het gaat in de eerste plaats om wedstrijden van UR Namen.”

Anderhalf jaar na het uitbreken van het schandaal rond Sapina kwam vanuit Duitsland de informatie dat er een Belgisch luik in de zaak was. “Daarom was het vinden van bewijzen een aartsmoeilijke klus. Het spelverloop van één bepaalde wedstrijd van UR Namen is nog altijd in onderzoek. Maar de kans dat iemand vervolgd zal worden, is zeer klein”, aldus het federaal parket.

LMa Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties