Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen? Sport
Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen?
Sport

Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen?

Afgelopen week bracht Blizzard Entertainment, een nieuwe mini-set uit voor de populaire kaartgame Hearthstone genaamd Maw and Disorder. Wij zijn de afgelopen dagen aan de slag gegaan met de nieuwe kaarten, en onze bevindingen lees je hier.

Een vervolg op de voorgaande uitbreiding

Maw and Disorder is een vervolg op de voorgaande uitbreiding genaamd Murder at Castle Nathria. De vorige uitbreiding ging over een moord in kasteel Nathria. Bij een moord horen verdachten en detectives, alle nieuwe kaarten waren hierop gebaseerd.

Maw and Disorder gaat over een rechtszaak op de moord in kasteel Nathria. Alle kaarten zijn geïnspireerd door echte rechtstermen zoals Witness, Objection en Prosecutor. Maw and Disorder bestaat uit 66 kaarten waarvan 35 gloednieuw zijn. Deze kaarten zijn verdeeld onder de 9 classes, dus iedere class heeft enkele nieuwe kaarten gekregen. De kaarten zijn allemaal mooi getekend, zijn gebaseerd op juristische terminologie en de animaties van vooral de Epic en legendaries zijn behoorlijk indrukwekkend gedaan.

Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen?

Wat kost het?

Maw and Disordermini-set kost €14,99 waarbij je de gehele mini-set van 66 kaarten krijgt. Je hoeft niet je portemonnee te trekken om de nieuwe content te kopen, want in-game currency wordt ook geaccepteerd. Voor 2000 gold, de in-game currency van Hearthstone, kan je de volledige mini-set kopen. Sinds afgelopen maand bevat Hearthstone ook een premium currency genaamd Runestones. Voor 1500 Runestones kan je de mini-set ook aanschaffen. Blizzard geeft je dus meerdere opties om de kaarten aan je collectie toe te voegen.

Voor de mensen die gouden kaarten verzamelen is er een optie om de volledige mini-set in het goud te kopen voor €69,99 of 7000 Runestones. De gouden-versie van de mini-set is niet te koop met de in-game currency Gold.

Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen?

Is de mini-set een meta changer?

In Wild is er nauwelijks een meta verschuiving merkbaar. Wild bevat momenteel behoorlijk overpowerde decks met een winrate van boven de 60%. Dat is niet zo goed voor de balans van het speltype Wild, aangezien je weinig tot geen kans maakt als je het opneemt tegen mensen die beschikken over deze decks. Winrates van rond de 47% is gezonder voor de balans van de game. Wild blijft ongebalanceerd totdat Blizzard komt met een enorme balansupdate. Dit lijkt helaas niet te gaan gebeuren aangezien balansupdates de laatste tijd enkel komen in speltype Standard.

Speltype Standard ziet er iets meer gebalanceerder uit. Alle classes beschikken over competitieve decks. Vooralsnog lijken Warrior en Paladin het minst te profiteren van de mini-set. Dat is opvallend, want deze twee classes waren bij Murder at Castle Natria ook het minst effectief. De mini-set lijkt in de eerste week van release weinig verschil te maken. Hunter, Warlock en Shaman zijn nog altijd het beste om mee te spelen. Demon Hunter, Mage, Druid en Roque doen het niet slecht. Warrior en Paladin lijken een buff nodig te hebben.

Interessante kaarten uit de mini-set

Maw and Disorder bevat handige kaarten die bestaande decks beter maken. Echt game changing kaarten zijn er niet veel. De meest opvallende is The Jailer. Deze 10 mana kostende minion is waanzinnig sterk, maar je moet je deck wel opofferen. Door je deck te vernietigen, geef je al jouw minions een immuun schild. Deze minons gaan dus niet meer dood. Zo heb je met The Jailer volledige bord control, maar je krijgt geen nieuwe kaarten meer. Een trade off die het waard is, wanneer je een heleboel sterke minions op het bord hebt.

Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen?

Een andere interessante kaart die ongetwijfeld in meerdere decks zal verschijnen is Sylvanas the Accused. Sylvanas is terug, dit keer niet met een Deathrattle maar met een Infuse-mechanic. Normaal kan je Sylvanas inzetten en één minion van je tegenstander vernietigen. Wanneer je Sylvanas in je hand hebt en 7 van je minions sterven, dan krijgt Sylvanas een andere ability. Als je Sylvanas lang genoeg in je hand hebt gehouden, dan kan je niet een vijandige minion vernietigen, maar geheel overnemen. Zo kan je bijvoorbeeld een zeer krachtige Sire Denathrius van je tegenstander overnemen en een duel geheel omkeren.

Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen?

Is de mini-set een aanrader?

Als je veel kaarten mist uit de Murder at Castle Nathria-uitbreiding van afgelopen augustus, dan is deze mini-set zeker de moeite waard. Je krijgt dan veel voor weinig. Ook als je nieuwe soorten decks wil uitproberen zoals Rat Hunter, dan moet je deze mini-set aanschaffen.

Heb je de meeste kaarten uit Murder at Castle Nathria al, of heb je al enkele effectieve decks voor Competitive Play, dan is het wellicht beter om je in-game currency te sparen voor de derde en laatste grote uitbreiding van het jaar die ongetwijfeld ergens eind november of begin december gaat verschijnen.

Als je maar een paar interessante kaarten ziet uit de mini set, en deze zijn niet heel duur om te craften, dan is het slimmer om deze kaarten zelf te maken met je gespaarde in-game dust. In plaats van de volledige mini set te kopen, neem je dan alleen de kaarten die je nodig hebt.

Gespeeld: Hearthstone Maw and Disorder mini-set – Is het waard om de set te kopen?

Competitieve decks om te spelen

Wil je de decks die wij afgelopen week hebben gespeeld, zelf testen? Dan hebben we hier enkele deck codes om uit te proberen. Deze kan je kopiëren en wanneer je naar ‘My Collection’ gaat in de game, wordt er automatisch een deck gemaakt aan de hand van onze deck code. Zo kan je direct aan de slag met enkele zeer competitieve decks met veel kaarten uit de nieuwe mini-set.

Dit zijn de competitieve decks die wij aanraden:

Rat Hunter deck code: AAECAR8GyvsD25EE57kEvuME0+QEpO8EDOrpA+fuA/T2A/P4A8D7A8OABIPIBLjjBMHjBMzkBNDkBM

Thief Priest deck code: AAECAa0GDNTtA6bvA4f3A4ujBKi2BLjZBMXkBJfvBKTvBL/wBIekBYikBQ6W6AOZ6wO+nwTwnwSKow

Jailer Druid deck code:AAECAZICDKbvA8n1A4mLBPGkBKWtBOnQBJjUBLjZBO/eBJfvBKTvBKbvBA6sgASvgASwgASJnwSu

Hearthtone spelen

Hearthstone is een populaire free-to-play kaartgame die speelbaar is op de PC, Android en iOS. Alle kaarten uit de game zijn gebaseerd op de lore, monsters, wezens en personages uit de Warcraft-franchise.

De laatste grote uitbreiding genaamd Murder at Castle Nathria verscheen in augustus 2022. Onze uitgebreide review daarvan lees je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties