Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen? Sport
Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?
Sport

Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?

Afgelopen week bracht Blizzard Entertainment, een nieuwe mini-set uit voor de populaire kaartgame Hearthstone genaamd Throne of the Tides. Wij zijn de afgelopen dagen aan de slag gegaan met de nieuwe kaarten, en onze bevindingen lees je hier.

Wederom een onderwater thema

Throne of the Tides is echt een uitbreiding op Voyage to the Sunken City. De kaarten draaien wederom om de wezens die onder de diepe zeeën van Azeroth leven (de wereld uit Warcraft). Denk aan vissen, Naga’s, Murlocks maar ook onderzeeërs en monsters. Throne of the Tides mini-set bestaat uit 66 kaarten waarvan 35 gloednieuw zijn. Deze kaarten zijn verdeeld onder de 9 classes, dus iedere class heeft enkele nieuwe kaarten gekregen. De kaarten zijn allemaal mooi getekend, en de animaties van vooral de Epic en legendaries zijn heel indrukwekkend gedaan.

Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?

Wat kost het?

Throne of the Tides mini-set kost €14,99 waarbij je de gehele mini-set van 66 kaarten krijgt. Je hoeft niet je portemonnee te trekken om de nieuwe content te kopen, want in-game currency wordt ook geaccepteerd. Voor 2000 gold, de in-game currency van Hearthstone, kan je de volledige mini-set kopen. Voor de mensen die gouden kaarten verzamelen is er een optie om de volledige mini-set in het goud te kopen voor €69,99. De gouden-versie van de mini-set is niet te koop met in-game currency.

Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?

Is de mini-set een meta changer?

In Wild is er nauwelijks een meta verschuiving merkbaar. Wild bevat momenteel behoorlijk overpowerde decks die gebruikt worden in de rankings Gold en Platinum, zoals Y’sjaarj Shaman en Mech Mage die een winrate hebben van 70%. Dat is niet zo goed voor de balans van speltype Wild, aangezien je weinig tot geen kans maakt als je het opneemt tegen mensen die beschikken over deze decks. Winrates van 50% is gezonder voor de balans van de game. Het wordt tijd dat Blizzard eens goed gaat kijken naar speltype Wild en wellicht maatregelen moet nemen zoals een banlist per seizoen.

Speltype Standard ziet er veel gebalanceerde uit. Alle classes beschikken over effectieve competitieve decks. Vooralsnog lijken Priest en Druid het minst te profiteren van de mini set. Alle andere classes zijn wel beter geworden met de nieuwe kaarten uit de mini set.

Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?

De Shaman kaart Clownfish is bijvoorbeeld enorm van toegevoegde waarde voor het creëren van een Murlock Shaman deck. Deze 3 mana kostende Nemo vis, zorgt ervoor dat je heel goedkoop twee murlocks op het bord kan plaatsen. Binnen een mum van tijd kan je een Murlock leger inzetten. Je tegenstander moet snel hierop reageren, anders is het te laat. Voor Control Warrior is de kaart Clash of the Colossals ongelofelijk goed. Deze 3 mana kostende spell zorgt ervoor dat de drie onderste kaarten uit je deck, met 2 mana goedkoper worden. Denk bijvoorbeeld aan dure kaarten die je goedkoop kan maken en sneller kan inzetten. Zo heeft iedere class wel iets krachtigs gekregen uit de mini set.

Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?

Is de mini-set een aanrader?

Als je veel kaarten mist uit de Voyage tot he Sunken City-uitbreiding van afgelopen april, dan is deze mini-set zeker de moeite waard. Je krijgt dan veel voor weinig. Ook als je nieuwe soorten decks wil uitproberen zoals Murlock Shaman, dan moet je deze mini-set aanschaffen.

Heb je de meeste kaarten uit Sunken City al, of heb je al enkele effectieve decks voor Competitive Play, dan is het wellicht beter om je in-game currency te sparen voor de tweede grote uitbreiding van het jaar die ongetwijfeld ergens in de komende maanden gaat uitkomen.

Als je maar een paar interessante kaarten ziet uit de mini set, en deze zijn niet heel duur om te craften, dan is het slimmer om deze kaarten zelf te maken met in-game dust. In plaats van de volledige mini set te kopen, neem je alleen de kaarten die je nodig hebt.

Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?

Competitieve decks om te spelen

Wil je de decks die wij afgelopen week hebben gespeeld, zelf testen? Dan hebben we hier enkele deck codes om uit te proberen. Deze kan je kopiëren en wanneer je naar ‘My Collection’ gaat in de game, wordt er automatisch een deck gemaakt aan de hand van onze deck code. Zo kan je direct aan de slag met enkele zeer competitieve decks met veel kaarten uit de nieuwe mini-set.

Dit zijn de competitieve decks die wij aanraden:

Murlock Shaman deck code: AAECAfiOBQSo7gOkgQTDkQTy3QQNk+gDlOgDs+gD3ewDlfAD25QEoqAEq6AE1bIEssEEws4Exc4E7tMEAA==

Control Warrior deck code: AAECAc2LBQqm7wPQ+QOwigS8igSIoASlrQTlsASLtwSOyQSY1AQKju0D+IAE+YwE+owEiaAEjLcElrcE784E884EjtQEAA==

Mine Sabotage Rogue deck code:
AAECAfqQBQKh+QPtgAQOqusD/u4D0/MDjfQDofQDvYAE958E+6UE/KUE+awEiLAEt7MEidIE49MEAA==

Gespeeld Hearthstone Throne of the Tides mini-set– Is het waard om de set te kopen?

Hearthtone spelen

Hearthstone is een populaire free-to-play kaartgame die speelbaar is op de PC, Android en iOS. Alle kaarten uit de game zijn gebaseerd op de lore, monsters, wezens en personages uit de Warcraft-franchise.

De laatste grote uitbreiding genaamd Voyage tot he Sunken Valley verscheen in april 2022. Onze uitgebreide review daarvan lees je hier.

https://www.youtube.com/embed/z_Ccy32GcB4

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties