Gillet riskeert 5 jaar schorsing door omkoopschandaal Sport
Gillet riskeert 5 jaar schorsing door omkoopschandaal
Sport

Gillet riskeert 5 jaar schorsing door omkoopschandaal

Torino-doelman Jean-François Gillet moet voor de disciplinaire commissie van de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) verschijnen voor zijn mogelijk aandeel in het zogenaamde 'Calcioscommesse', een omkoopschandaal in de Italiaanse voetbalcompetitie. De Rode Duivel riskeert tot vijf jaar schorsing.

De sportrechter Stefano Palazzi heeft een lijst met spelers, onder wie Gillet, opgesteld op basis van een tweejarig onderzoek van de parketten van Bari, Cremona en Napels. De voetballers worden eerst door de FIGC aan de tand gevoeld. Wanneer ze voor de burgerlijke rechtbank verschijnen, is nog niet duidelijk.

Bari

De 34-jarige Gillet wordt beschuldigd van "sportieve ongeregeldheden" in de van omkoping verdachte wedstrijden Bari-Treviso 0-1 (mei 2008) en Salernitana-Bari 3-2 (mei 2009), toen hij nog doelman was bij Bari.

Daarentegen wordt de verdenking weggenomen van de Italiaanse international Andrea Ranocchia (Inter Milaan, ex-Bari) en van Antonio Conte, de toenmalige trainer van Bari. Conte, vandaag trainer bij Juventus, werd bij aanvang van het seizoen vier maanden geschorst omdat hij zogezegd enkele corruptiezaken niet had aangegeven.

Het 'Calcioscommesse' barstte in juni 2011 los in Italië. Onderzoek van het parket van Bari leidde al tot verschillende veroordelingen op sportief vlak. Het civiel proces moet nog van start gaan.

Belga Archieffoto AP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties