Griekse voetballer viert doelpunt met Hitlergroet (video) Sport
Griekse voetballer viert doelpunt met Hitlergroet (video)
Sport

Griekse voetballer viert doelpunt met Hitlergroet (video)

De Griekse voetballer Giorgos Katidis van AEK Athene heeft zaterdagavond zijn doelpunt tegen Veria FC gevierd door de Hitlergroet te brengen. De Griekse voetbalbond weert Katidis daarom levenslang uit alle nationale teams.

De middenvelder scoorde zes minuten voor tijd de beslissende 2-1. Vervolgens liep hij naar zijn supporters en strekte zijn rechterarm uit.

Het gebaar zorgde na afloop voor een hele reeks verontwaardigde reacties van politici, andere voetballers en fans.

Via zijn Twitter heeft Katidis ondertussen getracht de feiten te minimaliseren. Volgens de Griek wilde hij op geen enkele manier racistisch overkomen en wist hij niet wat de groet eigenlijk betekent. Zijn coach Ewald Lienen voerde in diens verdediging aan dat Katidis geen kaas heeft gegeten van politiek.

De Griekse voetbalbond had daar alvast geen oren naar. Het besliste de 20-jarige Katidis levenslang te weren uit alle nationale teams. "Deze geste is een grove belediging voor alle slachtoffers van de wreedheden begaan door de nazi's", meldt de bond. "Het is ook kwetsend voor iedereen die het voetbal in het hart draagt."

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties